Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Horticultural Science and Technology

مجله علوم و فنون باغبانی ایران



Volume 24, Number 3 (2023-10)


Comparison of Morpho- Physiological, Vegetative and Postharvest Life Characteristics of Fig (Ficus carica L) Cultivars in Mamasani City, Doshmanzyari Region Under Rain-Fed Condition
مقایسه ویژگی‌‌های مورفوفیزیولوژیکی، رویشی و عمر پس از برداشت ارقام انجیر در شرایط دیم منطقه دشمن‌زیاری (شهرستان ممسنی)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Foliar Application of Humic Acid and Origanum Majorana Extract on Some Quantitative, Qualitative, and Biochemical Traits Changes of Two Greenhouse-Grown Bell Pepper Cultivars (Paramo and Taranto)
اثر محلول‌‌پاشی هیومیک اسید و عصاره مرزنجوش (Origanum majorana) بر تغییرات برخی صفات کمی، کیفی و بیوشیمیایی دو رقم فلفل‌‌دلمه‌‌ای گلخانه‌‌ای ‌‌(Paramo و Taranto)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of Postharvest Treatment of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA) on the Physico-Chemical Characteristics of Physalis peruviana Fruit during the Storage
تاثیر تیمار پس از برداشت گاما‌‌آمینو بوتیریک اسید (گابا) بر ویژگی‌‌های فیزیکو‌‌‌‌شیمیایی و فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی میوه عروسک پشت پرده (Physalis peruviana) در دوره انبارمانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Physiological and Photosynthetic Responses of Plane Trees (Platanus orientalis L.) to Trunk Injection with Iron Compounds and Seaweed Extract (Ascophyllum nodosum) Under Summer Stressful Conditions in Isfahan
پاسخ های فیزیولوژیک و فتوسنتزی درختان چنار (Platanus orientalis L.) به تزریق تنه با ترکیبات آهن و عصاره جلبک دریایی (Ascophyllum nodosum) در شرایط تنش‌زای تابستان در اصفهان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Harmel, Lavender, Fennel and Cinnamon Extracts on Some Postharvest characteristics of Cut Flower of "Samurai” Rose
تأثیر عصاره گیاهان اسپند، اسطوخودوس، رازیانه و دارچین بر برخی ویژگی‌های پس از برداشت گل رز شاخه بریدنی رقم سامورایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Plant Essential Oils and Mucilages on Postharvest Quality of Strawberry Fruit (Fragaria x ananassa cv. Parus)
بررسی اثر اسانس و موسیلاژهای گیاهی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت‌فرنگی رقم پاروس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of Quantitative and Qualitative Traits of Different Lettuce Types for Production in Greenhouse Condition
ارزیابی ویژگی‌های کمی و کیفی تیپ های مختلف کاهو برای تولید در شرایط گلخانه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating of Phytochemical Compositions and Antioxidant Potential of Ethanol and Ethyl Acetate Extracts of Three Ecotypes of Medicinal Plant Artemisia absinthium
بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی و پتانسیل آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های اتانولی و اتیل‌استاتی سه اکوتیپ گیاه دارویی افسنطین Artemisia absinthium
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of silicon dioxide nanoparticles (SiO2) on chlorophyll content and chlorophyll fluorescence of five olive cultivars under salinity stress
اثر نانو ذرات دی اکسید سیلیسیم (SiO2) بر ویژگی‌های فتوسنتزی و فلورسانس کلروفیل پنج رقم زیتون در شرایط تنش شوری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Maintaining the Quality of Fresh Pistachio by Post-Harvest Application of Carboxymethyl Cellulose with Clove Essential Oil (Syzygium aromaticum)
حفظ کیفیت پسته تر با کاربرد پس از برداشت کربوکسی متیل سلولز همراه با اسانس میخک (Syzygium aromaticum)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles