[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 335
نرخ پذیرش: 66.2
نرخ رد: 33.8
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 332-317 برگشت به فهرست نسخه ها
حفظ کیفیت پسته تر با کاربرد پس از برداشت کربوکسی متیل سلولز همراه با اسانس میخک (Syzygium aromaticum)
فاطمه ناظوری ، فتانه موسی پور ، محمدرضا پیرمرادی ، سید حسین میردهقان ، زهرا محمدی
دانشگاه ولی عصررفسنجان
چکیده:   (487 مشاهده)
این پژوهش به‌‌منظور بررسی تأثیر تیمار تلفیقی کربوکسی متیل سلولز (CMC) با غلظت‌‌های مختلف اسانس میخک هندی (M) بر عمر انباری پسته تر رقم احمدآقایی انجام گرفت. آزمایش به‌‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. عامل اول، به صورت غلظت پوشش خوراکی شامل شاهد (آب مقطر)، 5/0 درصد CMC به تنهائی و همراه با سه غلظت مختلف اسانس میخک شامل 400، 800 و 1200 میلی‌گرم در لیتر، و عامل دوم طول دوره انبارمانی در دو سطح 25 و 50 روز، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در طی دوره انبارمانی، رطوبت پوست و مغز، عطر و طعم مغز در تمام تیمارها کاهش، ولی مقدار نشت یونی، فعالیت آنزیم پراکسیداز، قهوه‌ای شدن، پوسیدگی و سرمازدگی با افزایش روبه‌رو شد. میوه‌‌های تیمار شده با CMC ‌همراه با 400 و 1200 میلی‌گرم بر لیتر اسانس میخک، دارای بهترین طعم و مزه در مقایسه با نمونه‌‌های شاهد بودند. کم­ترین مقدار نشت یونی مربوط به تیمار تلفیقی CMC ‌همراه با 1200 میلی‌گرم بر لیتر اسانس میخک بود که اختلاف معنی داری با تیمار تلفیقی CMC ‌همراه با 800 میلی‌گرم بر لیتر نداشت. پسته‌های تیمار شده با آب مقطر، سطح بالاتری از پوسیدگی (22 درصد)، سرمازدگی (22 درصد) و فعالیت آنزیم پراکسیداز (48درصد) را نسبت به تیمارهای تلفیقی نشان دادند.

واژه‌های کلیدی: ارزیابی حسی، فعالیت آنزیمی، فساد میوه، سرمازدگی
متن کامل [PDF 756 kb]   (161 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1401/5/8 | پذیرش: 1401/11/19 | انتشار: 1402/10/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nazoori F, mosapour F, pirmoradi M, mirdehghan S H. Maintaining the Quality of Fresh Pistachio by Post-Harvest Application of Carboxymethyl Cellulose with Clove Essential Oil (Syzygium aromaticum). IJHST 2023; 24 (3) :317-332
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-630-fa.html

ناظوری فاطمه، موسی پور فتانه، پیرمرادی محمدرضا، میردهقان سید حسین، محمدی زهرا. حفظ کیفیت پسته تر با کاربرد پس از برداشت کربوکسی متیل سلولز همراه با اسانس میخک (Syzygium aromaticum). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (3) :317-332

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-630-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4660