[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 332
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 250 روز
..
:: جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 366-359 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی ویژگی‌های کمی و کیفی تیپ های مختلف کاهو برای تولید در شرایط گلخانه
سید حسن موسوی ، محسن خدادادی ، ساسان علی نیائی فرد
سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (794 مشاهده)
در این مطالعه ارقام و نژادگان‌‌های بومی کشور شامل دو رقم داخلی و شش نژادگان‌ داخلی به همراه پنج نژادگان‌ کاهوی آیسبرگ بهمنظور تولید در شرایط گلخانه، در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی در موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور در کرج مورد ارزیابی قرار گرفتند. شاخص های موثر بر عملکرد مانند طول برگ، عرض برگ، تعداد برگ، شکاف در برگ،  طول هد، قطر هد  فشردگی هد و شاخص‌های کیفی نظیر تردی بافت، طعم برگ، رنگ برگ، وجود آنتوسیانین مورد بررسی قرار گرفت نتایج پژوهش‌ نشان داد که همبستگی مثبت و معنی دار بین اجزاء عملکرد با عملکرد وجود داشته به طوری‌که نژادگان‌‌های گریزلی، برازجان، بالاترین طول و قطر برگ و هد را داشتند. طول هد بیشترین تاثیر در شاخص عملکرد آزمایش را داشت. بین ارقام و نژادگان‌‌های مورد بررسی از نظر   شاخصهای کیفی و رسیدگی تنوع وجود داشت. ارقام گریزلی، بومبولا، برازجان، کرج، پیچ اهواز و وارش بازارپسندی و طعم و مزه مناسبتری داشتند. ارقام گریزلی، بومبولا و وارش و نژادگان‌‌های برازجان، کرج و پیچ اهواز برای استفاده در برنامه به‌نژادی و یا کشت در شرایط گلخانه‌ای انتخاب شدند.
واژه‌های کلیدی: عملکرد، آیسبرگ، تنوع، انتخاب، نژادگان‌، رقم
متن کامل [PDF 628 kb]   (150 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1399/11/7 | پذیرش: 1401/8/28 | انتشار: 1402/11/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S H, Khodadadi M, Aliniaeifard S. Evaluation of Quantitative and Qualitative Traits of Different Lettuce Types for Production in Greenhouse Condition. IJHST 2023; 24 (3) :359-366
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-525-fa.html

موسوی سید حسن، خدادادی محسن، علی نیائی فرد ساسان. ارزیابی ویژگی‌های کمی و کیفی تیپ های مختلف کاهو برای تولید در شرایط گلخانه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (3) :359-366

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-525-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4657