[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 347
نرخ پذیرش: 66.4
نرخ رد: 33.6
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد ۲۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ ) ::
جلد ۲۴ شماره ۳ صفحات ۴۱۸-۴۰۳ برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر تیمار پس از برداشت گاما‌‌آمینو بوتیریک اسید (گابا) بر ویژگی‌‌های فیزیکو‌‌‌‌شیمیایی و فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی میوه عروسک پشت پرده (Physalis peruviana) در دوره انبارمانی
پریسا حیاتی ، مهدی حسینی فرهی ، غلامرضا عبدی ، محسن رادی ، لیلا تقی پور
دانشیار، گروه علوم باغبانی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران.
چکیده:   (۵۱۳ مشاهده)
عروسک پشت پرده یا فیسالیس (Physalis peruviana L.) میوه‌‌ای پرطرفدار است که به‌‌دلیل وجود خواص تغذیه‌‌ا‌‌ی و دارویی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این میوه ارزشمند دارای عمر کوتاهی می‌‌باشد و تاکنون تحقیقات بسیار کمی در زمینه فیزیولوژی پس از برداشت آن صورت گرفته است. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح به‌‌طور کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. فاکتور اول سطوح مختلف غلظت‌‌های گاما آمینو بوتیریک اسید (0، 5، 10 و  15 میلی‌‌مولار)، فاکتور دوم زمان انبارداری در 3 سطح (7، 14 و 21 روز نگهداری در دمای 15 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 70 درصد) و فاکتور سوم مرحله برداشت (بر اساس رنگ ظاهری میوه در دو سطح سبز مایل به زرد و نارنجی) بود. نتایج به‌‌دست آمده نشان داد که میزان کاهش وزن در میوه­های تیمار شده با گابا در پایان دوره انبارداری نسبت به میوه‌‌های شاهد کمتر بود و بیشترین میزان کاهش وزن (62/12 درصد) پس از 21 روز انبارمانی در میوه‌‌های شاهد نارنجی رنگ، در مقایسه با سایر تیمارها به‌‌دست آمد. سفتی بافت میوه‌‌های تیمار شده با گابا در پایان دوره انبارمانی کاهش کمتری نسبت به میوه‌‌های تیمار‌‌ نشده نشان داد، به‌‌طوریکه بیشترین کاهش سفتی پس از 21 روز انبارمانی، در میوه‌‌های شاهد نارنجی رنگ مشاهده شد. کاربرد گابا میزان پوسیدگی را به طور معنی‌‌داری کاهش داد. بیشترین میزان فعالیت آنزیم‌‌های سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گوایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز در میوه­های تیمار شده با 15 میلی مولار گابا در مقایسه با میوه‌‌های شاهد مشاهده شد. در نهایت کاربرد پس از برداشت گابا در غلظت 15 میلی مولار برای حفظ کیفیت میوه فیسالیس پیشنهاد می‌‌شود.
 
واژه‌های کلیدی: شاخص طعم، درصد پوسیدگی، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گوایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز.
متن کامل [PDF 727 kb]   (۱۵۸ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1401/4/18 | پذیرش: 1401/7/29 | انتشار: 1402/12/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hayati P, Hosseinifarahi M, Abdi G, Radi M, Taghipour L. The Effect of Postharvest Treatment of Gamma-Aminobutyric Acid (GABA) on the Physico-Chemical Characteristics of Physalis peruviana Fruit during the Storage. IJHST 2023; 24 (3) :403-418
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-625-fa.html

حیاتی پریسا، حسینی فرهی مهدی، عبدی غلامرضا، رادی محسن، تقی پور لیلا. تاثیر تیمار پس از برداشت گاما‌‌آمینو بوتیریک اسید (گابا) بر ویژگی‌‌های فیزیکو‌‌‌‌شیمیایی و فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی میوه عروسک پشت پرده (Physalis peruviana) در دوره انبارمانی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. ۱۴۰۲; ۲۴ (۳) :۴۰۳-۴۱۸

URL: http://journal-irshs.ir/article-۱-۶۲۵-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4703