[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 335
نرخ پذیرش: 66.2
نرخ رد: 33.8
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 432-419 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محلول‌‌پاشی هیومیک اسید و عصاره مرزنجوش (Origanum majorana) بر تغییرات برخی صفات کمی، کیفی و بیوشیمیایی دو رقم فلفل‌‌دلمه‌‌ای گلخانه‌‌ای ‌‌(Paramo و Taranto)
فراز امیری ، عبدالحسین ابوطالبی جهرمی ، عبدالرسول ذاکرین ، حامد حسن زاده خانکهدانی ، عبدالکریم اجرایی
گروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
چکیده:   (245 مشاهده)
فلفل‌‌ دلمه‌ای (Capsicum annuum L.) از سبزی‌های میوه‌ای، یکساله و متعلق به تیره Solanaceae است که زیستگاه اصلی آن کشور مکزیک و منطقهی آمریکای جنوبی است و جایگاه ویژه‌‌ای در رژیم‌‌های غذایی جوامع مختلف دارد. تجمع بیش از حد نیترات و نیتریت، از معیارهای کاهش‌‌دهنده‌‌ی کیفیت در سبزیجات محسوب می‌‌شود. در این پژوهش اثر محلول‌‌پاشی هیومیک‌‌اسید و عصاره‌‌ی مرزنجوش بر میزان نیترات، نیتریت و برخی صفات کمی، کیفی و بیوشیمیایی دو رقم فلفل‌‌دلمه‌‌ای‌‌ گلخانه‌‌ای مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارها عبارت بودند از (شاهد، اسیدهیومیک 2/0، 6/0 و 1 درهزار و عصاره‌‌ی گیاه دارویی مرزنجوش 3 و 6 درصد) که تمامی تیمارها به‌صورت محلول‌‌پاشی و در 12 هفته متوالی بر روی گیاهان صورت گرفت. در این پژوهش صفاتی از قبیل میزان نیترات و نیتریت میوه، طول میوه، قطر میوه، تعداد میوه در بوته، TSS، میزان پتاسیم و کلسیم میوه، عملکـرد کل، میزان آنتوسیانیـن و درصد کاهش وزن در پس از برداشـت، مورد سنجش قرار گرفت. براساس نتایج تیمار اسید هیومیک 6/0 در هزار در رقم تارانتو نسبت به شاهد و سایر تیمارها به ترتیب با مقدار 2/52 و 2/3 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم از میزان نیترات و نیتریت مطلوبتری برخوردار بود. تیمار اسیدهیومیک 6/0 در هزار در رقم تارانتو منجر به افزایش طول میوه و تعداد میوه در بوته و در رقم پارامو منجر به افزایش TSS میوه شد. در مقایسه‌‌ی اثر رقم بر صفات مورد بررسی، رقم تارانتو نسبت به پارامو در اغلب صفات، پتانسیل بهتری از خود نشان داد. نتایج این پژوهش بیانگر این مطلب بود که تیمار اسید هیومیک 6/0 در هزار نسبت به شاهد و سایر تیمارها از میزان نیترات و نیتریت کمتر و مطلوبتری برخوردار بود.
 
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، پتاسیم، کلسیم، پس از برداشت
متن کامل [PDF 741 kb]   (72 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1401/8/1 | پذیرش: 1401/12/13 | انتشار: 1402/12/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri F, Aboutalebi jahromi A, ZXakerin A, Hasanzadeh Khankahdani H, Ejraee A. Effect of Foliar Application of Humic Acid and Origanum Majorana Extract on Some Quantitative, Qualitative, and Biochemical Traits Changes of Two Greenhouse-Grown Bell Pepper Cultivars (Paramo and Taranto). IJHST 2023; 24 (3) :419-432
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-639-fa.html

امیری فراز، ابوطالبی جهرمی عبدالحسین، ذاکرین عبدالرسول، حسن زاده خانکهدانی حامد، اجرایی عبدالکریم. اثر محلول‌‌پاشی هیومیک اسید و عصاره مرزنجوش (Origanum majorana) بر تغییرات برخی صفات کمی، کیفی و بیوشیمیایی دو رقم فلفل‌‌دلمه‌‌ای گلخانه‌‌ای ‌‌(Paramo و Taranto). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (3) :419-432

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-639-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4660