[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 336
نرخ پذیرش: 66.2
نرخ رد: 33.8
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 376-367 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر اسانس و موسیلاژهای گیاهی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت‌فرنگی رقم پاروس
عزیز رضایی ، رحیم نیکخواه ، محمد امین کهنمو
دانشگاه خلیج فارس
چکیده:   (344 مشاهده)
میوه توت‌فرنگی پس از برداشت به‌دلیل تنفس شدید، بافت لطیف، میزان آب فراوان و حساسیت زیاد به  عوامل بیماری‌‌زا،  حساس و فسادپذیر بوده و به همین دلیل عمر انبارمانی کوتاهی دارد. این مطالعه به‌منظور بررسی اثر پوشش‌‌‌‌های خوراکی موسیلاژ و اسانس‌‌های گیاهی بر افزایش عمر انبارمانی و حفظ کیفیت میوه توت‌‌ فرنگی رقم پاروس در مدت 12 روز  نگهداری در انباری با دمای 4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±75 درصد، طراحی و اجرا شد. اثر اسانس‌‌‌‌های آویشن، زنیان و موسیلاژ‌‌های اسفرزه و کتان و ترکیب آن‌‌‌‌ها با یکدیگر، جهت پوشش‌‌دار نمودن میوه توت‌‌‌‌فرنگی استفاده شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا و پارامترهایی مانند درصد پوسیدگی، سفتی بافت میوه، اسکوربیک اسید، مواد جامد محلول کل (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و اسیدیته (pH) آب میوه 4، 8 و 12 روز پس از انبارمانی اندازه‌‌گیری شد. براساس نتایج  با پیشرفت زمان انبارداری در پارامترهایی مانند ویتامین ث، TA، سفتی بافت و آنتوسیانین روند کاهشی و در درصد پوسیدگی و pH آب میوه روندی افزایشی داشتند. به‌‌ طور کلی تیمار‌‌های پوششی موسیلاژ و اسانس به تنهایی یا ترکیب با یکدیگر برای نگهداری و پس از برداشت توت‌‌ فرنگی رقم پاروس مناسب می‌‌باشد. تیمار ترکیبی اسفرزه به همراه اسانس‌‌های آویشن و زنیان با داشتن بیش‌‌ترین تاثیر بر خصوصیات کمی و کیفی میوه‌‌های توت‌‌فرنگی در این پژوهش به‌عنوان تیمارهای برتر معرفی می‌‌گردد.
واژه‌های کلیدی: اسفرزه، آویشن، آنتوسیانین، زنیان، کتان
متن کامل [PDF 555 kb]   (99 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1400/9/19 | پذیرش: 1401/11/3 | انتشار: 1402/11/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezayee A, Nikkhah R, Kohanmoo M A. Effect of Plant Essential Oils and Mucilages on Postharvest Quality of Strawberry Fruit (Fragaria x ananassa cv. Parus). IJHST 2023; 24 (3) :367-376
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-594-fa.html

رضایی عزیز، نیکخواه رحیم، کهنمو محمد امین. بررسی اثر اسانس و موسیلاژهای گیاهی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت‌فرنگی رقم پاروس. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (3) :367-376

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-594-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4660