[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 347
نرخ پذیرش: 66.4
نرخ رد: 33.6
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 25، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 346-333 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تنش گرما بر خصوصیات مورفوآناتومی و برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی در جوانه‌های کیوی‌فروت رقم هایوارد (Actinidia deliciosa cv. Hayward)
مریم میر ارضگر ، رضا فتوحی قزوینی ، محمود قاسم نژاد
دانشگاه گیلان
چکیده:   (193 مشاهده)
 کیوی‏فروت یکی از مهم‏ترین محصولات باغی صادراتی ایران است. سقط جوانه‏های گل کیوی‏فروت در پاسخ به تنش گرما موجب کاهش عملکرد این محصول می‏شود. همچنین این تنش‌ به تشکیل میوه‏های پهن یا بادبزنی شکل می‌انجامد که با کاهش کیفیت میوه‌ها همراه است. در این پژوهش که در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد، اثر تنش گرما بر برخی خصوصیات مورفوآناتومیکی و  بیوشیمیایی جوانه گل کیوی‏فروت رقم "هایوارد" بررسی شد. قلمه‏های جدا شده از چوب یکساله پس از تأمین نیاز سرمایی به اتاقک رشد با دمای 17/24 درجه شب/روز انتقال داده شدند. سپس قلمه‏ها در سه دوره پایان خفتگی، پنبه‏زنی و شکوفایی جوانه­ها در معرض تنش دمای بالا (25/32 درجه شب/روز به مدت 72 ساعت) قرار گرفتند. نتایج نشان داد تنش گرمایی بیشترین آسیب را بلافاصله در مرحله پایان دوره خفتگی داشته است. به‏طوری‏که در این مرحله 63 درصد از جوانه‏های گل سقط شدند. هنگامی‌که جوانه‏ها در مراحل فنولوژی پیشرفته (پنبه‏زنی و شکفتن) تحت تنش دمای بالا قرار گرفتند، سقط جوانه‏های گل کمتر بود. از طرفی، تنش گرمایی در مراحل پیشرفته‏تر فنولوژی جوانه موجب بد‏شکلی جوانه‏های گل شد. بیشترین میزان بدشکلی (41 درصد) در جوانه‏های تیمار شده مرحله شکوفایی مشاهده شد. همچنین محتوای پروتئین کل در جوانه‏های تحت تنش در مرحله اتمام رکود کاهش معنا‏دار نسبت به جوانه‏های شاهد نشان داد. نشت یونی و میزان بافت‌مردگی جوانه‏های تحت تنش گرمایی بیشتر از جوانه شاهد بود.


 
واژه‌های کلیدی: پنبه‌زنی، شکفتن جوانه، گل‌های بدشکل، سقط جوانه گل
متن کامل [PDF 752 kb]   (44 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1402/4/17 | پذیرش: 1402/6/13 | انتشار: 1403/12/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirarzgar M, Fotouhi Ghazvini R, Ghasemnezhad M. The Effect of Heat Stress on Morpho-Anatomical Characteristics and Some Biochemical Traits in Kiwifruit Buds of Hayward Variety (Actinidia deliciosa cv. Hayward). IJHST 2024; 25 (3) :333-346
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-670-fa.html

میر ارضگر مریم، فتوحی قزوینی رضا، قاسم نژاد محمود. اثر تنش گرما بر خصوصیات مورفوآناتومی و برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی در جوانه‌های کیوی‌فروت رقم هایوارد (Actinidia deliciosa cv. Hayward). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (3) :333-346

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-670-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4704