[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 316-303 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر میزان تجمع سرمایی و گرمایی بر شکوفایی جوانه‌‌ها و گل‌دهی کیوی‌‌فروت رقم هایوارد (Actinidia deliciosa cv. Hayward)
محمود قاسم نژاد ، مریم میزارضگر ، رضا فتوحی قزوینی
دانشگاه گیلان
چکیده:   (77 مشاهده)
میزان سرمای دریافتی و تجمع گرمایی که از عوامل اصلی و تأثیر‌‌گذار در گل‏دهی و تولید محصول در درختان میوه مناطق معتدله هستند، تحت تأثیر تغییرات اقلیمی و نوسانات دمایی قرار دارند. در این پژوهش نیاز سرمایی جوانه‏های گل در کیوی‌فروت رقم هایوارد بر اساس مدل‌‌های دینامیک و ساعت سرمایی و نیاز گرمایی بر اساس مدل درجه ساعت رشد (GDH) بررسی شد. نتایج نشان داد که وقوع دمای بالا در مرحله تورم جوانه‌‌ و یا پنبه‌‌زنی مراحل فنولوژی جوانه‌‌ها را نسبت به شاهد تسریع کرد. همچنین کاهش سرما و برطرف نشدن کامل نیاز سرمایی منجر به تأخیر مراحل فنولوژی جوانه شد. به‏علاوه یک ارتباط خطی و معنا‏‏‏‏‏دار بین نیاز گرمایی و سرمایی برای شکفتن جوانه‌‌ها وجود دارد. بنابراین، در کیوی‏فروت رقم هایوارد زمان گل‏دهی به‏طور معنا‌‌داری تحت تأثیر برهمکنش سرمای دریافتی و تجمع گرمایی قرار گرفت. در قلمه‏هایی که 954 و 1194 ساعت سرما دریافت کردند، نیاز گرمایی برای شکفتن جوانه‏های رویشی به‏ترتیب 10543 GDH و 8251  GDH بود. با تداوم دریافت سرما در جوانه‌‌ها، نیاز گرمایی برای شکفتن آنها کاهش یافت و گلدهی در دوره‏های کوتاهتری انجام شد. همچنین نتایج نشان داد مقدار تأمین نیاز سرمایی بر درصد شکفتن جوانه‏ها و تعداد گل تشکیل شده مؤثر است. در کیوی‌فروت رقم هایوارد نیاز سرمایی برای شکفتن حداکثری جوانه‏های رویشی حدود 725 ساعت سرما  و برای حداکثر گل‏دهی بیش از 954 ساعت سرما بود.
واژه‌های کلیدی: شکوفایی جوانه، نیاز سرمایی، مدل‌‌ دینامیک، سقط گل‌‌ها
متن کامل [PDF 1542 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1401/10/6 | پذیرش: 1402/1/26 | انتشار: 1402/10/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemnezhad M, Mirarzegar M, Fottouhi Ghazvini R. The Influence of Chilling and Heat Accumulation on Bud Break and Flowering in Kiwifruit (Actinidia deliciosa cv. Hayward). IJHST 2023; 24 (2) :303-316
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-646-fa.html

قاسم نژاد محمود، میزارضگر مریم، فتوحی قزوینی رضا. تأثیر میزان تجمع سرمایی و گرمایی بر شکوفایی جوانه‌‌ها و گل‌دهی کیوی‌‌فروت رقم هایوارد (Actinidia deliciosa cv. Hayward). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (2) :303-316

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-646-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645