[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 356-343 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تغییرهای فیزیکی و فیتوشیمیایی بخش‌‌های مختلف میوه نارنج در مراحل مختلف بلوغ
عسکر غنی ، سلما جمالیان ، سعیده محتشمی
دانشگاه جهرم
چکیده:   (5800 مشاهده)
به‌منظور بررسی تأثیر مرحله رسیدن میوه بر ویژگی‌‌های فیزیکی و فیتوشیمیایی میوه نارنج، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی با دو فاکتور و چهار تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل مراحل بلوغ میوه در چهار مرحله (سبز نارس، نیمه­رسیده، رسیده و بسیار رسیده) بود. فاکتور دوم، بخش‌‌های مختلف میوه نارنج شامل پوست بیرونی (فلاودو)، سپیدبر (آلبیدو)، آب میوه، تفاله و بذر بود. نتیجه‌ها نشان‌‌دهنده تأثیر معنی‌‌دار مرحله بلوغ میوه بر بسیاری از ویژگی‌های اندازه‌‌گیری شده (درصد و عملکرد اسانس، تغییرهای وزن تر و خشک بخش‌‌های میوه، میزان فلاون و فلاونول، فلاونوئید کل، ترکیب‌های فنولی و درصد فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی) بود. تغییرهای میزان اسانس در پوست نارنج در محدوده 13/3 % (حجمی-وزنی) تا 30/10 % متغیر بود (کمترین و بیشترین میزان به‌ترتیب در مرحله بسیار رسیده و مرحله سبز نارس) و در طی بلوغ کاهش محسوسی در میزان آن مشاهده شد. بالاترین فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی (79/75 درصد) مربوط به بافت سپیدبر میوه در مرحله نیمه­ رسیده بود. هم‌چنین با پیشرفت بلوغ، میزان ترکیب‌های فنولی میوه نارنج کاهش یافت (از 38/12 به 39/6 میلی‌‌گرم گالیک اسید بر گرم ماده خشک). به‌طور کلی، بافت فلاودو در مرحله سبز نارس از نظر بیشتر ویژگی‌ها، دارای بالاترین میزان ترکیب‌های زیست فعال بود.
واژه‌های کلیدی: اسانس، بلوغ، ترکیب‌های فنولی، تغییرهای وزن، فلاونوئیدها، نارنج
متن کامل [PDF 437 kb]   (447 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: 1399/1/9 | پذیرش: 1399/4/14 | انتشار: 1399/9/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghani A, Jamalian S, Mohtashami S. Investigation on the Physical and Phytochemical Variation of Different Parts of Sour Orange Fruit (Citrus aurantium L.) During Maturity Stages. IJHST 2020; 21 (4) :343-356
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-437-fa.html

غنی عسکر، جمالیان سلما، محتشمی سعیده. بررسی تغییرهای فیزیکی و فیتوشیمیایی بخش‌‌های مختلف میوه نارنج در مراحل مختلف بلوغ. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (4) :343-356

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-437-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645