[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 319
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 243 روز
..
:: جلد 18، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 102-89 برگشت به فهرست نسخه ها
‌‌فنولیک اسیدها، فلاونوئیدها، ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی و عنصرهای معدنی میوه پنج رقم انگور
روح الله کریمی، فرزاد میرزایی، موسی رسولی
پژوهشکده انگور و کشمش، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
چکیده:   (3297 مشاهده)
شناسایی رقم‌‌های انگور بر اساس شاخص‌‌های کیفی و تغذیه‌‌ای میوه، به‌منظور عرضه هدفمند در بازار‌‌های داخلی و خارجی اهمیت بالایی دارد. در این پژوهش، ویژگی‌‌های کمی و کیفی پنج رقم انگور تجاری شامل بیدانه‌‌سفید، بیدانه‌‌قرمز، فخری‌‌، شاهانی و میرزایی در یک تاکستان تجاری واقع در روستای جوزان ملایر در قالب طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی با پنج تیمار (رقم) و سه تکرار (در هر تکرار دو تاک) بررسی شد. تاک‌‌ها با شرایط هرس و رشد یکسان انتخاب شدند و تا زمان برداشت در فاصله‌های زمانی مشخص، زیر نظر بودند. میوه‌‌ها بر اساس شاخص درجه بریکس در شهریور برداشت و ویژگی‌های کمی شامل وزن خوشه، وزن 20 حبه، تعداد دانه در حبه، درصد وزن پوست به حبه، وزن خشک، چگالی و ویژگی‌های کیفی میوه مانند pH، اسید قابل ‌‌تیتر، ماده‌های‌‌ جامد محلول، آنتوسیانین، ویتامین C، فلاونوئید، فنل ‌‌کل،  ‌‌فنولیک اسیدها، ظرفیت ‌‌آنتی‌‌اکسیدانی و عنصرهای پتاسیم، منیزیم، آهن و روی اندازه‌‌گیری شد. بر اساس نتیجه‌ها، اختلاف معنی‌‌داری بین رقم‌‌های مختلف از نظر وزن‌‌خوشه، چگالی، وزن‌‌خشک، وزن حبه، تعداد دانه در حبه، درصد ‌‌وزن ‌‌پوست به حبه در سطح احتمال 1% مشاهده شد. بیش‌ترین وزن‌‌خوشه و چگالی مربوط به رقم میرزایی و کمترین آن مربوط به رقم بیدانه‌‌قرمز بود. از نظر وزن خشک، بیش‌ترین مقدار مربوط به رقم فخری و کمترین آن مربوط به رقم بیدانه‌‌سفید بود. رقم‌‌ها از نظر ماده‌های جامد ‌‌محلول، آنتوسیانین، فلاونوئید، فنول‌‌ کل و ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی تفاوت معنی‌‌داری در سطح احتمال %1 نشان دادند. بیش‌ترین ماده‌های‌‌ جامد ‌‌محلول مربوط به رقم فخری و کمترین مربوط به شاهانی بود. بیش‌ترین و کمترین مقدار آنتوسیانین به‌ترتیب مربوط به رقم‌‌های شاهانی و فخری بود، هم‌چنین بیش‌ترین غلظت فلاونوئید مربوط به رقم شاهانی و کمترین آن مربوط به رقم میرزایی بود. بیش‌ترین غلظت فنول‌‌ کل نیز مربوط به رقم شاهانی بود. از نظر اسیدهای فنولی بیش‌ترین غلظت گالیک‌‌اسید، کاتچین، رسوراترول، کوئرستین، الاجیک‌‌اسید و کافئیک‌‌اسید با اختلاف معنی‌‌داری نسبت به دیگر رقم‌‌ها در رقم شاهانی یافت شد.
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، ارزش‌‌غذایی، انگور، ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی
متن کامل [PDF 1501 kb]   (3970 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1396/12/24 | پذیرش: 1396/12/24 | انتشار: 1396/12/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Phenolic acids, Flavonoids, Antioxidant Capacity and Minerals Content in Fruit of Five Grapevine Cultivars. IJHST 2017; 18 (1) :89-102
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-228-fa.html

کریمی روح الله، میرزایی فرزاد، رسولی موسی. ‌‌فنولیک اسیدها، فلاونوئیدها، ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی و عنصرهای معدنی میوه پنج رقم انگور. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1396; 18 (1) :89-102

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-228-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645