[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 18، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 402-389 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی بنه باغی به عنوان پایه پسته در شرایط شوری براساس برخی از شاخص‌های رشدی و ویژگی های بوم‌فیزیولوژیکی
حلیمه افرنگان، حمید رضا کریمی، محمود رقامی، الهام صادقی سرشت
دانشگاه ولی عصر
چکیده:   (2861 مشاهده)
به‌منظور ارزیابی تحمل پایه‌های بنه‌باغی و پسته بادامی ریز زرند به تنش شوری، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح به‌طور کامل تصادفی با سه تکرار، هر تکرار شامل دو نمونه و هر نمونه یک گلدان با سه دانهال اجرا شد. تیمارها شامل سه سطح شوری (صفر، 70 و 140 میلی‌مولار) کلرید سدیم، کلرید کلسیم و کلرید منیزیم با نسبت (۳:۲:۱) و سه پایه (بادامی ریز زرند، بنه‌باغی تیپ رشدی پسته و بنه‌باغی تیپ رشدی بنه) بودند. نتیجه‌ها نشان داد که تنش شوری سبب کاهش ویژگی‌‌های رویشی و بوم‌فیزیولوژیکی شد. به‌طوری‌که کمترین کاهش وزن خشک برگ مربوط به پایه بنه‌باغی تیپ رشدی پسته و بیشترین کاهش مربوط به پایه بادامی ریز زرند بود. هم‌چنین در بالاترین سطح شوری، پایه بنه‌باغی تیپ رشدی پسته دارای بالاترین مقدار محتوای نسبی آب و پرولین برگ و پایه بنه‌باغی تیپ رشدی بنه دارای کمترین مقدار آن‌‌ها بود. هم‌چنین نتیجه‌ها نشان داد که کمترین مقدار سدیم اندام هوایی مربوط به پایه بنه‌باغی تیپ رشدی پسته بود. بر اساس پژوهش بالا پایه بنه باغی تیپ رشدی پسته مقاومت بیشتری به تنش شوری نسبت به پایه بنه باغی تیپ رشدی بنه داشت.


 
واژه‌های کلیدی: پرولین، پسته، شوری، محتوای نسبی آب برگ، وزن خشک برگ
متن کامل [PDF 392 kb]   (1162 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1396/9/20 | پذیرش: 1397/4/16 | انتشار: 1397/6/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of Banabaghi as Salt-tolerant Pistachio Rootstock According to Some Growth Indices and Echo-Physiological Parameters. IJHST 2018; 18 (4) :389-402
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-176-fa.html

افرنگان حلیمه، کریمی حمید رضا، رقامی محمود، صادقی سرشت الهام. ارزیابی بنه باغی به عنوان پایه پسته در شرایط شوری براساس برخی از شاخص‌های رشدی و ویژگی های بوم‌فیزیولوژیکی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1396; 18 (4) :389-402

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-176-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645