[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 332
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 250 روز
..
:: جلد 25، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 25 شماره 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
محلول‌پاشی قبل از برداشت کیتوسان و نانو کیتوسان بر ماندگاری و کیفیت پسته تر رقم ’احمدآقایی‘
شیرین تقی پور ، عبداله احتشام نیا ، حسین حکم آبادی
دانشگاه لرستان
چکیده:   (229 مشاهده)
در سال­های اخیر، استفاده از پوشش‌های زیست تخریب‌پذیر و  آنتی­باکتریال به­عنوان یک جایگزین مناسب برای بسته­بندی­های پلاستیکی، با هدف حفظ امنیت غذایی و حفظ کیفیت محصول بسیار مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. قهوه­ای شدن پوسته پسته باعث کاهش عمر پس از برداشت و بازارپسندی آن می­شود.  بدین منظور، در این بررسی اثر محلول‌پاشی قبل از برداشت کیتوزان (500 و 1000 میلی­گرم در لیتر) و  نانوکیتوزان (250 و 500 میلی­گرم در لیتر) و   آب مقطر (شاهد) بر کیفیت و ماندگاری پسته تر رقم احمدآقایی در چهار زمان مختلف (صفر، 25، 50 و 75 روز پس از برداشت) در سردخانه با دمای صفر درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 5 ± 90 درصد، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که در تیمار  نانوکیتوزان حاوی 250 میلی­گرم در لیتر کمترین کاهش وزن، بیش‌ترین میزان فنول کل، فعالیت آنتی اکسیدانی، مقدار پروتئین و روغن در روز  25 پس از برداشت مشاهده شد. بیشترین میزان فلاونوئید در تیمار نانوکیتوزان حاوی 500 میلی­گرم در لیتر در روز  25 مشاهده شد. تیمار نانوکیتوزان حاوی 500 میلی­گرم در لیتر، موجب افزایش سفتی بافت شد و بیش‌ترین میزان سفتی بافت را به خود اختصاص داد. همچنین پارامتر  الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) در چهار زمان اندازه­گیری، روند متفاوتی نشان داد و پسته‌های پوشش‌­دهی شده با کیتوزان و  نانوکیتوزان دارای NDF بیش‌تری نسبت به شاهد بودند. بیش‌ترین میزان در تیمار  کیتوزان حاوی 500 میلی­گرم در لیتر در روز  50 پس از برداشت مشاهده شد. با توجه به نتایج این مطالعه، کاربرد  نانوکیتوزان در مرحله قبل از برداشت می­تواند ضمن ماندگاری  مطلوب پسته تازه به مدت 75 روز، سبب حفظ ویژگی­های کیفی مغز پسته تر رقم احمدآقایی (فنول و فلاونوئید کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی و کربوهیدرات­های محلول) نسبت به تیمار شاهد و تیمار کیتوزان شود.
 
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، پوشش‌دهی، پسته، کیتوزان، نانوکیتوزان، کربوهیدرات
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1401/2/13 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1403/2/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

taghipour S, ehteshamnia A, hokmabadi H. Effect of preharvests application of chitosan and Nano-chitosan on the shelf life and quality of pistachio (Pistacia vera L. cv. ‘Ahmad-Aghaei’). IJHST 2024; 25 (1)
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-620-fa.html

تقی پور شیرین، احتشام نیا عبداله، حکم آبادی حسین. محلول‌پاشی قبل از برداشت کیتوسان و نانو کیتوسان بر ماندگاری و کیفیت پسته تر رقم ’احمدآقایی‘. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (1)

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-620-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4657