[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 184-173 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه صفات مورفولوژیکی، فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی مرزنگوش یونانی (Origanum vulgare spp. hirtum) کاشته شده در شمال تهران
محمد حسین میرجلیلی ، فریبا اله بخشی ، حسن اسماعیلی ، جواد هادیان ، صمد نژاد ابراهیمی
پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شید بهشتی
چکیده:   (589 مشاهده)
مرزنگوش یونانی با نام علمی Origanum vulgare L. spp. hirtum یک گیاه معطر از تیره نعناسانان است که در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی-بهداشتی مصرف می‌‌شود. با توجه به اهمیت اقتصادی گیاه، در این مطالعه با معرفی آن به اقلیم شمال تهران، صفات مورفولوژیکی، فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتی‌‌اکسیدانی آن ارزیابی شد. بر اساس نتایج، میانگین ارتفاع بوته، طول برگ، عرض برگ و طول دمگل به ترتیب 55، 5/2، 75/1 و 3/0 سانتی‌‌متر اندازه‌‌گیری شد. میانگین صفات اندازه‌‌گیری شده برای وزن تر بوته 350 گرم، وزن خشک بوته 33/138 گرم و نسبت وزن تر بوته به وزن خشک آن 53/2 درصد بود. عملکرد این گیاه در سال دوم کشت، 8/2899 کیلوگرم در هکتار اندازه‌‌گیری شد. محتوای اسانس گیاه در مرحله گلدهی 5/1 درصد به‌دست آمد. ترکیبات کارواکرول، گاما-ترپینن و پارا-سیمن به ترتیب با مقادیر 71، 7/12 و 9/6 درصد، بیشترین مقدار ترکیبات اسانس بودند. محتوای فنول کل، فلاونوئید کل و رزمارینیک اسید گیاه در مرحله گلدهی به ترتیب 34/29 میلی‌‌گرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک، 42/21 میلی‌‌گرم کوئرستین بر گرم وزن خشک و 37/13 میلی‌‌گرم بر گرم ماده خشک اندازه‌‌گیری شد. نتایج بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی نشان داد که عصاره مرزنگوش یونانی از شاخص IC50 11/99 میکروگرم بر میلی‌‌لیتر برخوردار است.
واژه‌های کلیدی: تیره نعناع، مرزنگوش، اسانس، فنول کل، رزمارینیک اسید
متن کامل [PDF 678 kb]   (116 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: 1400/5/25 | پذیرش: 1401/6/19 | انتشار: 1402/8/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirjalili M H, Allahbakhshi F, Esmaeili H, Hadian J, Nejad-Ebrahimi S. The study of Morphological, Phytochemical and Antioxidant Capacity of Greek marjoram (Origanum vulgare spp. hirtum) Cultivated in the North of Tehran. IJHST 2023; 24 (2) :173-184
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-567-fa.html

میرجلیلی محمد حسین، اله بخشی فریبا، اسماعیلی حسن، هادیان جواد، نژاد ابراهیمی صمد. مطالعه صفات مورفولوژیکی، فیتوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی مرزنگوش یونانی (Origanum vulgare spp. hirtum) کاشته شده در شمال تهران. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (2) :173-184

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-567-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645