[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 352
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 226-213 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر ساکاروز و سیلیسیم بر خصوصیات کمی و کیفی گوجه‌فرنگی گیلاسی
علیرضا توکلی خانیمنی ، کامران قاسمی ، حسین مرادی
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (493 مشاهده)
گوجه‌فرنگی گیلاسی (Solanum lycopersicom) یکی از ارقام مهم گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای می‌‌باشد، که در سال‌های اخیر مورد استقبال و توجه زیادی قرار گرفته است. این نوع از گوجه‌فرنگی مانند سایر ارقام به کمبود نور در گلخانه‌ها به‌ویژه در مناطق شمال کشور حساس است؛ بنابراین جهت کاهش این معضل، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح به‌طور کامل تصادفی و در چهار تکرار انجام شد تا اثر دو فاکتور سیلیسیم (در دو سطح: صفر و یک میلی‌مولار) و تغذیه کربوهیدراته (در پنج سطح: شاهد، ساکاروز دو درصد، ساکاروز + نیترات پتاسیم 5 در هزار، ساکاروز + نیترات منیزیم 5 در هزار، ساکاروز + اسید بوریک 5/0 در هزار) بر صفات کمی و کیفی گوجه‌فرنگی گیلاسی در شرایط گلخانه مورد بررسی قرار گیرد. نتایج به‌دست آمده نشان داد که کمترین ریزش گل در تیمار سیلیسیم به همراه ساکاروز 2 درصد+ نیترات پتاسیم  5 در هزار حاصل شد، اما با تیمار ساکاروز 2 درصد+ اسید بوریک  5/0 در هزار اختلاف معنی‌داری نداشت. تیمار ساکاروز 2 درصد+ اسید بوریک 5/0 در هزار افزون بر اینکه تعداد گل بالایی را تولید کرد، میزان تشکیل میوه را نیز افزایش داد؛ به‌طوری‌که بیشترین تعداد میوه در بوته نیز متعلق به همین تیمار بود. بیشترین جذب سیلیسیم برگی زمانی بود که تیمار سیلیسیم با تیمار ساکاروز 2 درصد+ اسید بوریک 5/0 در هزار همراه شد. در این آزمایش ساکاروز 2 درصد+ اسید بوریک 5/0 در هزار کمترین میزان قند برگ را داشت، که اختلاف آن با تیمارهای ساکاروز 2 درصد+ نیترات پتاسیم 5 در هزار و همچنین تیمار سیلیسیم تنها معنی‌دار نبود. از آنجایی‌که تیمار ساکاروز 2 درصد+ نیترات پتاسیم 5 در هزار دارای بیشترین میزان قند ساقه و ریشه بود؛ بنابراین مشخص می‌شود که تخلیه کربوهیدرات برگ در این تیمار به مقصد ساقه و ریشه صورت گرفته است. بیشترین درصد کربوهیدرات محلول میوه در تیمار ساکاروز 2 درصد+ اسید بوریک5/0 در هزار ثبت شد که به روشنی نشان می‌دهد در این تیمار کربوهیدرات‌های محلول از منبع برگ به مقصد میوه‌ها حرکت کرده‌اند. در مجموع نتایج به‌دست آمده نشان داد تیمار سیلیسیم در شرایط عدم محلول‌‌پاشی ساکاروز، موجب تخلیه قندها از برگ و حرکت کربوهیدرات به سمت میوه‌ها شد، ولی در مقابل کاهش صادرات مواد کربوهیدراتی به ریشه نیز رخ داد. به نظر می‌رسد انتقال کربوهیدرات‌ها به میوه پس از محلول‌پاشی سیلیسیم افزایش یافته و به همین دلیل موجب کاهش ریزش گل و افزایش عملکرد بوته می‌شود.
واژه‌های کلیدی: تسهیم کربوهیدرات، پتاسیم، منیزیم، بور
متن کامل [PDF 537 kb]   (175 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1400/6/22 | پذیرش: 1401/6/19 | انتشار: 1402/9/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavakoli Khanimani A, Ghasemi K, Moradi H. The Effect of Sucrose and Silicon on the Quantitative and Qualitative Characteristics of Cherry Tomatoes. IJHST 2023; 24 (2) :213-226
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-575-fa.html

توکلی خانیمنی علیرضا، قاسمی کامران، مرادی حسین. تاثیر ساکاروز و سیلیسیم بر خصوصیات کمی و کیفی گوجه‌فرنگی گیلاسی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (2) :213-226

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-575-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710