[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 336
نرخ پذیرش: 66.2
نرخ رد: 33.8
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 23، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) ::
جلد 23 شماره 4 صفحات 660-649 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر دانه‌های گرده مختلف بر برخی ترکیب‌های زیست‌شیمیایی و ترکیب عنصرهای غذایی مغز ارقام فندق
داود جوادی مجدد ، ولی ربیعی ، فرهنگ رضوی ، ابراهیم عابدی قشلاقی
دانشگاه زنجان
چکیده:   (619 مشاهده)
اثر زنیا نقش مهمی در افزایش عملکرد و بهبود صفات کمی و کیفی خشک‌میوه‌‌ها داشته و در به‌‌نژادی کاربرد وسیع دارد. این مطالعه به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌‌های کامل تصادفی با دو عامل منبع دانه‌‌ گرده و رقم هر کدام در 4 سطح با 3 تکرار اجرا شد. در این مطالعه ارقام روند، اترک، گنجه و نمسا به‌عنوان رقم مادری و نژادگان گرداشکورات، ریاسنت، داویانا، نگرت به‌عنوان ارقام گرده‌‌دهنده انتخاب شدند. خودگرده‌‌افشانی ارقام مادری نیز به‌عنوان کنترل استفاده شد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر منابع دانه‌‌های‌‌گرده مختلف بر میزان تشکیل میوه و مقادیر برخی ترکیب‌های شیمیایی و زیست‌شیمیایی مغز فندق بود. نتایج نشان داد برهمکنش دانه‌‌گرده و نوع رقم بر درصد تشکیل میوه و ترکیب‌های مغز فندق ‌‌معنی‌دار بود. به‌طوری که بالاترین درصد تشکیل میوه در تلاقی داویانا با گنجه ( 67/83 %)، درصد روغن در تلاقی داویانا با گنجه (93/65 %)، پروتئین در تلاقی روند با داویانا (75/17%) ، پتاسیم در تلاقی ریاسنت با روند (82/416 میلی‌‌گرم بر 100 گرم)، کلسیم در تلاقی روند با ریاسنت (53/386 میلی‌‌گرم بر 100 گرم) و فسفر در تلاقی داویانا با روند (87/370 میلی‌‌گرم بر 100 گرم)، فنول در تلاقی بین ریاسنت با اترک (45/3 میلی‌‌گرم بر 100 گرم)، اسید چرب غیراشباع کل در تلاقی داویانا با اترک (52/91 %) و اسید چرب اشباع کل در تلاقی گرداشکورات با اترک (34/12 %) مشاهده شد. نتایج نشان دادکه دانه گرده داویانا و ریاسنت برای گرده‌افشانی ارقام مورد مطالعه مناسب بودند و می‌توان از آنها به‌عنوان گرده‌‌دهنده مناسب استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: زنیا، عملکرد، گرده دهنده، صفات کیفی
متن کامل [PDF 616 kb]   (173 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: به‌نژادی گیاهان باغبانی
دریافت: 1400/6/16 | پذیرش: 1400/11/7 | انتشار: 1402/2/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javadi Mojadad D, Rabiei V, Razavi F, Abedi Gheshlaghi E. The Effect of Different Pollen Grains on the Amounts of Some Biochemical and Nutrient Compounds in the Kernel of Hazelnut Cultivars (Corylus avellana). IJHST 2022; 23 (4) :649-660
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-573-fa.html

جوادی مجدد داود، ربیعی ولی، رضوی فرهنگ، عابدی قشلاقی ابراهیم. اثر دانه‌های گرده مختلف بر برخی ترکیب‌های زیست‌شیمیایی و ترکیب عنصرهای غذایی مغز ارقام فندق. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (4) :649-660

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-573-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4660