[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 332
نرخ پذیرش: 65.7
نرخ رد: 34.3
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 250 روز
..
:: جلد 23، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 23 شماره 2 صفحات 276-265 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محلول‌پاشی اوره و سولفات پتاسیم در مراحل حبابوک و کیمری بر برخی خصوصیت‌های کمی و کیفی میوه خرما رقم زاهدی
نرجس فهدی هویزه ، نوراله معلمی ، اسماعیل خالقی ، موسی موسوی ، عزیز تراهی
دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (767 مشاهده)
خرما یکی از محصول‌های مهم کشاورزی در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری است که میوه آن برای رسیدن به محصول نهایی، مراحل رشد مختلفی را سپری می‌کند. هدف از انجام این پژوهش مطالعه اثرهای محلول‌پاشی اوره و سولفات پتاسیم در مراحل حبابوک و کیمری بر تغییرهای کمی و کیفی میوه خرما رقم زاهدی بود. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل به روش اندازه‌گیری ‌تکراری در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای اوره و سولفات پتاسیم در سه سطح صفر، 5/0 و 1 درصد اعمال شد. بر اساس نتایج به دست آمده، محلول‌پاشی با غلظت‌های 5/0 و 1 درصد به طور معنی‌داری بر برخی از ویژگی‌های مورفولوژیک میوه و قند کل و قندهای احیا و غیر احیا میوه موثر بود، اما روی رنگ و کلروفیل میوه اثر معنی‌داری نداشت. در مرحله رطب و تمار قندهای احیا به طور معنی‌داری افزایش یافتند. بر اساس نتایج به دست آمده، در شرایط این آزمایش محلول‌پاشی اوره و سولفات پتاسیم با غلظت 5/0 و 1 درصد منجر به بهبود ویژگی‌های کمی و کیفی میوه خرمای رقم زاهدی شد.
واژه‌های کلیدی: خلال، رطب، تمار، قندهای احیا
متن کامل [PDF 1314 kb]   (150 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1400/2/19 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1401/7/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fahadi Hoveyze N, Moallemi N, Khaleghi E, Mousawi M, Torahi A. Impact of Urea and Potassium Sulfate Spraying during Hababouk and Kimri Stages on Some of the Quantitative and Qualitative Traits of ‘Zahedi’ Date Fruits. IJHST 2022; 23 (2) :265-276
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-545-fa.html

فهدی هویزه نرجس، معلمی نوراله، خالقی اسماعیل، موسوی موسی، تراهی عزیز. اثر محلول‌پاشی اوره و سولفات پتاسیم در مراحل حبابوک و کیمری بر برخی خصوصیت‌های کمی و کیفی میوه خرما رقم زاهدی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (2) :265-276

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-545-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4657