خرما یکی از محصولهای مهم کشاورزی در مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری است که میوه آن برای رسیدن به محصول نهایی، مراحل رشدمختلفی را سپری میکند. هدف از انجام این پژوهش مطالعه اثرهای محلولپاشی اوره و سولفات پتاسیم در مراحل حبابوک و کیمری بر تغییرهای کمی و کیفی میوه خرما رقم زاهدی بود. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل به روش اندازهگیری تکراری در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای اوره و سولفات پتاسیم در سه سطح صفر، 5/0 و 1 درصد اعمال شد. بر اساس نتایج به دست آمده، محلولپاشیبا غلظتهای 5/0 و 1 درصد به طور معنیداری بر برخی از ویژگیهای مورفولوژیک میوه و قند کل و قندهای احیا و غیر احیا میوه موثر بود، اما روی رنگ و کلروفیل میوه اثر معنیداری نداشت. در مرحله رطب و تمار قندهای احیا به طور معنیداری افزایش یافتند. بر اساس نتایج به دست آمده، در شرایط این آزمایش محلولپاشی اوره و سولفات پتاسیم با غلظت 5/0 و 1 درصد منجر به بهبود ویژگیهای کمی و کیفی میوه خرمای رقم زاهدی شد.
Fahadi Hoveyze N, Moallemi N, Khaleghi E, Mousawi M, Torahi A. Impact of Urea and Potassium Sulfate Spraying during Hababouk and Kimri Stages on Some of the Quantitative and Qualitative Traits of ‘Zahedi’ Date Fruits. IJHST 2022; 23 (2) :265-276 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-545-fa.html
فهدی هویزه نرجس، معلمی نوراله، خالقی اسماعیل، موسوی موسی، تراهی عزیز. اثر محلولپاشی اوره و سولفات پتاسیم در مراحل حبابوک و کیمری بر برخی خصوصیتهای کمی و کیفی میوه خرما رقم زاهدی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (2) :265-276