مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
چکیده: (90 مشاهده)
میوههای مرکبات منبع مهمی از آنتیاکسیدانها از جمله ترکیبهای فنولی، فلاونوئیدی، کاروتنوئیدها و آسکوربیک اسید میباشند که این ترکیبها با کاربرد عناصر معدنی بهویژه پتاسیم و کلسیم میتوانند تغییر یابند. این پژوهش بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بهطور کامل تصادفی انجام شد. محلولپاشی نیترات کلسیم (صفر، 2 و 4 گرم در لیتر) و فسفیت پتاسیم (صفر، 5/1 و 3 گرم در لیتر) پیش از بلوغ تجاری میوههای پرتقال خونی رقم سانگین انجام و یک هفته پس از اعمال تیمارها، میوهها برداشت و بهمدت 3 ماه در انبار معمولی نگهداری شدند. ویژگیهای آنتیاکسیدانی، عناصر و آنزیمها در زمان برداشت و طی دوره انبار به فواصل یک ماه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که کاربرد غلظتهای بالاتر نیترات کلسیم و فسفیت پتاسیم موجب بهبود ویژگیهای اندازهگیری شده در روز برداشت شدهاست. میوههای تیمار شده با نیترات کلسیم 4 گرمدر لیتر و فسفیت پتاسیم 3 و 5/1 گرمبرلیتر بهترین اثر را بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی و عناصر در طی انبارداری داشتند. همچنین، میزان آنزیمهای APX و SOD با این تیمارها طی دوره انبارداری افزایش یافت.
Mohammadi A, Shahabian M, Ramezanpour M R. The Effect of Foliar Application of Calcium Nitrate and Potassium Phosphite on Antioxidant Enzymes and Nutrients of Blood Orange CV. Sanguine in the Storage. IJHST 2022; 23 (3) :437-446 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-544-fa.html
محمدی امیرعلی، شهابیان مهرداد، رمضانپور محمودرضا. اثر محلولپاشی برگی نیترات کلسیم و فسفیت پتاسیم بر آنزیمهای آنتیاکسیدانی و عناصر غذایی پرتقال خونی رقم سانگین در انبار. مجله علوم و فنون باغبانی ایران 1401; 23 (3) :446-437