[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 318
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 23 شماره 1 صفحات 88-79 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پایه سیترنج C-35 بر ویژگی‌های رویشی و زایشی نارنگی انشو میاگاوا در کوهپایه و دشت شرق مازندران
نگین اخلاقی امیری ، علی اسدی کنگرشاهی
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (556 مشاهده)
امروزه وجود انواع تنش‌های زیستی و غیرزیستی ، بررسی پایه‌های مختلف در شرایط اقلیمی و خاکی متفاوت را ضروری کرده است. بر این اساس، روند رشد و برخی ویژگی‌های رویشی و زایشی نارنگی انشو میاگاوا روی پایه C-35 در دشت قائم‌شهر و کوهپایه ساری در شرق مازندران طی 10 سال بررسی شد. درختان روی این پایه، تاج کم رشد و عملکرد متوسطی داشتند. حجم تاج درختان در پایان آزمایش در دشت به 75/13 و در کوهپایه به 90/5 مترمکعب رسید. با وجود چندین تنش سرما، بقای درختان در هر دو منطقه 100 درصد بود، گرچه درختان کوهپایه در اثر تنش وارد چرخه تناوب ‌باردهی شدند. شاخص تناوب ‌باردهی، در دشت به 27/0 و در کوهپایه به 65/0 درصد رسید. عملکرد درختان دشت و کوهپایه به ترتیب 48 و 35 کیلوگرم در درخت بود که با احتساب فواصل کاشت، عملکرد 24 و 18 تن در هکتار بود. میوه‌های کوهپایه مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون و آسکوربیک اسید بیش‌تر (به‌ترتیب 24، 72 و 16 درصد) و شاخص ‌برداشت کم‌تری (1/3 واحد) داشتند. زمان مناسب برداشت در دشت، ابتدای مهرماه و در کوهپایه، میانه مهرماه بود. به طور کلی، درختان دشت میوه‌های با کیفیت ظاهری یکنواخت‌تر و عملکرد سالانه منظم‌تر و پایدارتری داشتند.
واژه‌های کلیدی: عملکرد، کیفیت میوه، زمان برداشت، تناوب ‌باردهی، تحمل به سرما
متن کامل [PDF 1029 kb]   (1209 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1399/11/15 | پذیرش: 1401/3/23 | انتشار: 1401/3/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhlaghi Amiri N, Asadi Kangarshahi A. Effect of C-35 Citrange Rootstock on Vegetative and Reproductive Characteristics of Miyagawa Satsuma Mandarin (Citrus unshiu ‘Miyagawa’) in the Plain and Foothills of East Mazandaran. IJHST 2022; 23 (1) :79-88
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-529-fa.html

اخلاقی امیری نگین، اسدی کنگرشاهی علی. تأثیر پایه سیترنج C-35 بر ویژگی‌های رویشی و زایشی نارنگی انشو میاگاوا در کوهپایه و دشت شرق مازندران. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (1) :79-88

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-529-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645