بهمنظور بررسی اثر هیومیک اسید و قارچ مایکوریز بر رشد ژربرا رقم دانی، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح به طور کامل تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار در شرایط کشت هیدروپونیک اجرا شد. فاکتور اول، شامل هیومیک اسید در 4 غلظت صفر (شاهد)، 500، 1000 و 2000 میلیگرم در لیتر بهصورت کاربرد در محیطکشت و فاکتور دوم، دو سطح قارچ مایکوریز (بدون مایکوریز و مایکوریزدار) بهصورت مایهزنی ریشه بود. ویژگیهایی مانند تعداد برگ، قطر وردمان، وزن تر و خشک ریشه، قطر گل، قطر و تعداد ساقه گلدهنده، زمان از ظاهرشدن غنچه تا شکوفایی گل، میزان فنول کل، درصد آلودگی ریشه با قارچ و همین طور فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز و پراکسید هیدروژن اندازهگیری شدند. نتایج نشان دادند که تیمارهای هیومیک اسید و قارچ مایکوریز باعث افزایش در تعداد برگ، قطر وردمان و وزن تر و خشک ریشه و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و کاهش زمان از ظهور غنچه تا شکوفایی نسبت به گیاهان تیمار نشده شدند. میزان فنول در اثر کاربرد غلظتهای 1000 و 2000 میلیگرم در لیتر هیومیک اسید و مایکوریز افزایش معنیداری نسبت به گیاهان شاهد داشت. کاربرد همزمان هیومیک اسید و مایکوریز در بهبود برخی ویژگیهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک ژربرا کارا بودند و کاراترین تیمار، کاربرد هیومیک اسید 1000 میلیگرم در لیتر به همراه مایکوریز بود.
Afarin H, Jabbarzadeh Z, Barin M. Effects of Humic Acid and Mycorrhizal Fungus on Some Morphological and Physiological Characteristics of Gerbera Jamesonii ‘Dune’. IJHST 2022; 23 (2) :191-204 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-519-fa.html
آفرین هاجر، جبارزاده زهره، برین محسن. تاثیر هیومیک اسید و قارچ مایکوریز بر برخی ویژگیهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک ژربرا. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (2) :191-204