[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 332
نرخ پذیرش: 65.7
نرخ رد: 34.3
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 250 روز
..
:: جلد 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 394-383 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر ماده‌های کاهنده تعرق و توری سایبان بر ویژگی‌های فیزیولوژیک میوه انار رقم ملس ساوه
یاور شرفی ، ابوالفضل عمارلو ، سید جلال طباطبایی
دانشگاه شاهد
چکیده:   (1535 مشاهده)
استفاده از روش‌‌های مختلف از جمله ماده‌های پوششی کاهنده تعرق از روش‌های افزایش کیفیت میوه انار می‌باشند. در پژوهش حاضر اثر ماده‌های کاهنده تعرق و سایبان سفید‌‌رنگ بر ویژگی‌‌های فیزیولوژیک میوه‌‌های انار رقم ملس ساوه در سال 1396 بررسی شد. آزمایش در قالب طرح به‌طور کامل تصادفی در سه تکرار با هشت تیمار شامل شاهد، تالک، اکسید روی، سیلیس، کائولین،TSZ  (ترکیب تالک، سیلیس و اکسید‌‌روی)، TSZK (ترکیب تالک، سیلیس، اکسید ‌‌روی و کائولین) و سایبان انجام گرفت. تمامی ماده‌ها با غلطت یکسان به مقدار 2% و در دو نوبت، میانه خرداد و اوایل مرداد محلول‌پاشی شدند. فاکتورهای مهم فیزیولوژیکی و کیفی میوه‌‌ها شامل شدت آفتاب‌‌‌‌سوختگی، رنگ، آنتوسیانین، ویتامین C و قندها ارزیابی شدند. نتیجه‌ها نشان داد شدت آفتاب‌‌‌‌سوختگی در تمامی تیمارها نسبت به شاهد کاهش یافت. آفتاب‌‌سوختگی در سایبان نسبت به شاهد 100% کمتر بود. ماده‌های کاهنده تعرق سبب بهبود برخی از شاخص‌‌های کیفی میوه مثل ماده‌های جامد محلول شد و سایبان، تالک و سیلیس باعث افزایش پنج الی هشت درصدی ویتامین C نسبت به شاهد گردید. به‌‌طور کلی ماده‌های کاهنده تعرق باعث بهبود برخی ویژگی‌‌های کیفی میوه و بهبود رنگ‌گیری پوست و همچنین کاهش تعداد میوه‌های آفتاب‌سوخته از راه کاهش پنج تا هفت درجه سلسیوس دمای میوه می‌‌شود.
واژه‌های کلیدی: انار، کاهنده تعرق، سایبان، کیفیت میوه
متن کامل [PDF 309 kb]   (681 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1398/10/7 | پذیرش: 1399/5/10 | انتشار: 1399/9/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharafi Y, Emarlou A, Tabatabaei S J. Influence of Anti-Transpirants and Shading Net on Physiological Traits of Malas Saveh Pomegranate Fruit. IJHST 2020; 21 (4) :383-394
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-419-fa.html

شرفی یاور، عمارلو ابوالفضل، طباطبایی سید جلال. تاثیر ماده‌های کاهنده تعرق و توری سایبان بر ویژگی‌های فیزیولوژیک میوه انار رقم ملس ساوه. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (4) :383-394

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-419-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4660