در این پژوهش، اثر تیمارهای پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید (GABA)، متیلجاسمونات (MeJA) و متیلسالیسیلات (MeSA) بر سرمازدگی، ویژگیهای پوست و کیفیت آبمیوه پرتقال خونی رقم مورو در دمای 3 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90% بهمدت 150 روز بررسی شد. تیمار GABA در غلظت 20 و 40 میلیمولار با استفاده از خلاء با فشار 30 کیلو پاسکال بهمدت 8 دقیقه و بخار MeJAو MeSA در غلظت 50 و 100 میکرومولار بهطور جداگانه بهمدت 18 ساعت انجام شد. نمونهبرداری در روزهای 1، 30، 60، 90، 120 و 150 انبارمانی انجام گرفت. تیمارها باعث کاهش سرمازدگی و نشت یونی میوهها شد و میوههای شاهد در پایان دوره انبارمانی بیشترین شاخص سرمازدگی و نشت یونی را داشتند. کمترین میزان رطوبت پوست و آبمیوه و بیشترین میزان مادههای جامد محلول کل (TSS) و pH در تیمار شاهد بهدست آمد. میوههای تیمار شده با MeSA کمترین میزان a* و بیشترین زاویه فام (Hue°) را داشتند. کمترین میزان روشنایی (L*)، b*، زاویه فام و کروما در تیمار شاهد بهدست آمد. در کل غلظت 100 میکرومولار MeSA موثرترین تیمار برای کاهش سرمازدگی و حفظ ویژگیهای پوست و آب میوه پرتقال خونی رقم مورو در دوره انبارمانی بود.
Eskandari M. Effect of Postharvest Application of γ-Aminobutyric Acid, Methyl Jasmonate and Methyl Salicylate on Chilling Injury, Peel Attributes and Fruit Juice Quality of ‘Moro’ Blood Orange During Cold Storage. IJHST 2019; 20 (4) :377-388 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-378-fa.html
حبیبی فریبرز، رمضانیان اصغر، راحمی مجید، عشقی سعید. اثر کاربرد پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید، متیلجاسمونات و متیلسالیسیلات بر سرمازدگی، ویژگیهای پوست و کیفیت آب میوه پرتقال خونی رقم مورو در دوره انبارمانی سرد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (4) :377-388