[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 21، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 208-195 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفیت پس از برداشت میوه سه نوع تمشک سیاه در بسته‌‌بندی زیست‌تخریب‌پذیر و زیست‎تخریب‌ناپذیر
امیر علی محمدی ، مهدی حدادی نژاد ، کامران قاسمی
دانشگاه علوم کشاورزی ساری
چکیده:   (1294 مشاهده)
فسادپذیری و ماندگاری کوتاه میوه‌‌های تمشک مهم‌ترین عامل محدود کننده پس از برداشت می‌‌باشد. در این پژوهش سه نوع میوه تمشک سیاه (بهاره، تابستانه و پاییزه) با سه زمان نگهداری (صفر، 3 و 8 روز) در دو ظرف (زیست تخریب‌‌پذیر و زیست تخریب‌‌ناپذیر) به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با 3 تکرار در دمای 4 درجه‌‌سلسیوس و رطوبت نسبی 85% ارزیابی شد. نتیجه‌ها نشان داد با افزایش زمان نگهداری از کیفیت ظاهری میوه‌‌ها کاسته شد. میوه‌های بهاره نسبت به سایر میوه‌‌ها کاهش عطر و رنگ بیش‌‌تری داشتند. مقدار آنتوسیانین‌‌کل در میوه تابستانه از ابتدا (98/276 میلی‌گرم در 100گرم) تا انتهای آزمایش کاهش یافت(38/23 در ظرف زیست تخریب‌‌پذیر و 18/34 در ظرف زیست تخریب‌‌ناپذیر). میزان آنتوسیانین میوه بهاره (محصول دوم Rubus sanctus) و میوه پاییزه (محصول اول R. sanctus) در ظرف‌های مختلف نوسان داشت. مقدار فنول میوه‌‌های بهاره با افزایش زمان نگهداری در ظرف‌های زیست تخریب‌‌پذیر کاهش(31/58 میلی‌گرم در 100گرم) و در ظرف‌های زیست تخریب‌‌ناپذیر افزایش (32/62) یافت. این افزایش می‌‌تواند به‌‌دلیل اتلاف آب و افزایش غلظت شیره یاخته‌ای و کاهش ناشی‌‌از تجزیه باشد. نگهداری این میوه‌ در ظرف‌های زیست تخریب‌‌ناپذیر نسبت به ظرف‌های زیست تخریب‌‌پذیر می‌تواند اثر منفی کمتری (17%) بر حفظ این ویژگی مهم داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: تمشک بهاره، فساد پذیری، عمر قفسه‌ای، ماندگاری میوه
متن کامل [PDF 332 kb]   (437 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1397/10/26 | پذیرش: 1399/1/20 | انتشار: 1399/4/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadi A, hadadinejad M, ghasemi K. Evaluation of Postharvest Quality of Three Blackberries Fruit in Bio-degradable and Non-biodegradable Packaging. IJHST 2020; 21 (3) :195-208
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-333-fa.html

محمدی امیر علی، حدادی نژاد مهدی، قاسمی کامران. بررسی کیفیت پس از برداشت میوه سه نوع تمشک سیاه در بسته‌‌بندی زیست‌تخریب‌پذیر و زیست‎تخریب‌ناپذیر. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (3) :195-208

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-333-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645