[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 532-519 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد نانوذره‌های نقره ساخته شده به کمک عصاره آبی پوست نارنج جهت کنترل بیماری پژمردگی فوزاریومی گوجه‌فرنگی (Solanum lycopersicon L.)
محبوب لطفی ، وحید زرین نیا ، مجتبی دلشاد ، امیر موسوی ، فرشته نعمت اللهی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده:   (1308 مشاهده)
بیماری پژمردگی آوندی گوجه فرنگی ناشی از قارچ lycopersici Fusarium oxysporum f. sp.، یکی از مهمترین بیماری‌های این محصول به‌شمار می‌آید. با توجه به خطرهای زیست محیطی که ناشی از مصرف بی­رویه سموم شیمیایی است، استفاده از روش‌های غیرشیمیایی و طبیعی جهت کنترل عوامل بیماری‌زا، ضروری به نظر می‌رسد. لذا  این پژوهش برای بررسی اثرهای ضد قارچی نانوذرهای نقره سبز ساخت، در شرایط درون شیشه‌ای (in vitro) و برون شیشه‌ای (in vivo) روی قارچ Fusarium.oxysporum f.sp. lycoperisici به‌‌صورت فاکتوریل، در قالب طرح کامل تصادفی و در سه تکرار انجام شد. تیمارها در شرایط درون شیشه‌ای (in vitro) شامل شاهد (آب مقطر)، سوسپانسیون نانوذره‌های نقره و عصاره پوست نارنج در غلظتهای 25، 75، 100 و 120 میلیگرم در لیتر در نظر گرفت شد و تاثیر آن‌ها بر میزان بازدارندگی از رشد سویه‌های F1 و F16 این قارچ ارزیابی شد. سپس، تاثیر موثرترین تیمار (سوسپانسیون نانوذره‌های نقره بهینه شده در شرایط تاریکی و نور) در چهار سطح 50، 100، 200 و 300 میلیگرم در لیتر و تیمار سوسپانسیون قارچ در دو مرحله پیش‌‌تیمار و پس‌‌تیمار بر ویژگی‌های ریخت‌شناسی گیاه گوجه‌‌فرنگی و شدت و شیوع بیماری پژمردگی آوندی فوزاریومی بررسی شد. نتیجه‌های آزمایشگاهی نشان داد نانوذره‌های نقره در شرایط تاریکی در غلظت 120 میلیگرم در لیتر بهترین تأثیر را در بازدارندگی رشد سویه‌‌ها داشتند. در پژوهش‌های گلخانه‌‌ای، تیمار نانوذر‌ه‌های نقره توانست شدت و شیوع بیماری را کاهش دهد، اما در بین غلظت‌‌های مختلف نانوذره‌های نقره در شرایط تاریکی، غلظت 300 میلی‌گرم در لیتر به‌واسطه اثرهای سمی خود، بیشترین تأثیر را در کاهش عملکرد گوجه‌‌فرنگی به‌‌همراه داشت.
 

 
واژه‌های کلیدی: شدت وشیوع بیماری، گوجه فرنگی، نانوذره‌های سبز نقره، اثرات ضد میکروبی، فوزاریوم
متن کامل [PDF 269 kb]   (754 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سبزیکاری
دریافت: 1397/2/3 | پذیرش: 1398/2/22 | انتشار: 1398/6/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

lotfi M, zarinnia V, delshad M, mousavi A, nematollahi F. Application of Synthesized Silver Nanoparticles via Aqueous Extract of Sour Orange Peel to Control of Fusarium wilt disease in tomato (Solanum lycopersicon L.). IJHST 2018; 19 (4) :519-532
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-241-fa.html

لطفی محبوب، زرین نیا وحید، دلشاد مجتبی، موسوی امیر، نعمت اللهی فرشته. کاربرد نانوذره‌های نقره ساخته شده به کمک عصاره آبی پوست نارنج جهت کنترل بیماری پژمردگی فوزاریومی گوجه‌فرنگی (Solanum lycopersicon L.). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :519-532

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-241-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645