با توجه به دشواریهای تغذیهای باغهای مرکبات کشور، بررسی اثر عنصرهای غذایی و تنظیمکنندههای رشد که توانمندی بهبود کمی و کیفی میوه را دارند، لازم است. این پژوهش بهمنظور بررسی اثر محلولپاشی کلریدکلسیم، کلرید پتاسیم و سالیسیلیک اسید بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه پرتقال رقم واشنگتن ناول انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در دو سال در یک باغ تجاری در جنتشهر شهرستان داراب انجام شد. تیمارها شامل شاهد، کلرید کلسیم با دو غلظت (5/1 و 3%)، کلرید پتاسیم با دو غلظت (5/1 و 3%)، سالیسیلیک اسید با سه غلظت (015/0، 03/0 و 045/0%) و تیمارهای تلفیقی کلرید کلسیم، کلرید پتاسیم و سالیسیلیک اسید بود. محلولپاشی دو بار در هر سال، مرحله اول در پایان اولین دوره رشد میوه که قطر میوه حدود 20 میلیمتر بود و مرحله دوم نزدیک به زمان برداشت که حدود نیمه سوم شهریورماه بود، انجام شد. نتیجهها نشان داد که محلولپاشیهای کلرید کلسیم، کلرید پتاسیم، سالیسیلیک اسید و تلفیق این تیمارها با یکدیگر اثرهای متفاوتی بر ویژگیهای کیفی میوه در زمان برداشت داشتند. محلولپاشی پتاسیم اثر معنیداری بر افزایش پتاسیم پوست میوه نداشت اما کلسیم پوست با محلولپاشی کلرید کلسیم افزایش یافت. محلولپاشی سالیسیلیک اسید تا غلظت 03/0% بهطور معنیداری باعث افزایش مقدار کلسیم و پتاسیم پوست شد. تیمارهای کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید بیشترین اثر مثبت را بر ویژگیهای کیفی میوه داشتند. اثر تیمارها بر زاویه فام، مقدار عصاره میوه، مادههای جامد محلول و فعالیت آنتیاکسیدانی معنیدار نبود. کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید توانستند بر ویژگیهای کیفی آب میوه اثر مثبت بگذارند. تیمارهای کلرید کلسیم 5/1% و سالیسیلیک اسید 03/0% بیشترین اثر مثبت را بر ویژگیهای کیفی (فعالیت آنتیاکسیدانی و فنول کل)داشتند. تیمارهای تلفیقی نیز اثرهای مثبتی داشتند اما در مجموع اثر تیمارهای کلسیم و سالیسیلیک اسید به تنهایی مؤثرتر بود.