[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 354
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 422-415 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پلی‌آمین‌ها بر تشکیل و کیفیت میوه زیتون
سکینه باقری، مجید راحمی، بهرام عابدی، سید حسین نعمتی
گروه علوم باغبانی دانشگاه شیراز
چکیده:   (3228 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر پلی‌آمین‌ها بر رشد و کیفیت میوه زیتون، آزمایشی در سال‌های 1393 و 1394 روی رقم دزفول موجود در باغ بش وابسته به بنیاد مستضعفان در شیراز که در سال پرمحصول قرار داشت، اجرا شد. پلی‌آمین‌‌های پوترسین (0، 5/2 و 5 میلی مولار در لیتر) و اسپرمیدین (0، 25/1 و 5/2 میلی مولار در لیتر) در زمان تمام‌گل و دو هفته بعد از آن روی شاخه‌ها محلول‌پاشی شدند. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تشکیل میوه، ریزش میوه، ویژگی‌های فیزیکی میوه (وزن، طول، قطر میوه و هسته و رنگ میوه) و ویژگی‌های شیمیایی میوه (فنول کل، کربوهیدرات کل، کلروفیل a، b و کلروفیل کل) بررسی شد. نتیجه‌ها نشان داد که پلی‌آمین‌ها به‌طور معنی‌داری وزن، طول، قطر میوه و نسبت گوشت به هسته را افزایش ولی وزن، طول و قطر هسته را کاهش دادند و هم‌چنین رنگ پوست میوه زیر اثر نوع پلی‌آمین قرار گرفت. ترکیب‌های پلی‌آمین‌ها به‌طور معنی‌داری باعث کاهش میزان فنول و افزایش میزان کربوهیدرات، میزان نیتروژن، میزان کلروفیل a، b و میزان کلروفیل کل میوه‌های تیمار شده نسبت به شاهد شد، به‌طوری که پوترسین با غلظت 5 میلی مولار روی ویژگی‌های مورد اندازه‌گیری، بیشترین اثر را داشت. هم‌چنین نتیجه‌ها نشان داد که محلول‌پاشی در مرحله تمام گل به‌طور معنی‌داری بهتر از محلول پاشی در مرحله دو هفته بعد از تمام‌گل بود.
واژه‌های کلیدی: اسپرمیدین، پوترسین، تشکیل میوه، ریزش، زیتون
متن کامل [PDF 165 kb]   (1347 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1396/11/7 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1396/11/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Polyamines on Fruit Set and Quality of Olive Fruit. IJHST 2017; 17 (4) :415-422
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-193-fa.html

باقری سکینه، راحمی مجید، عابدی بهرام، نعمتی سید حسین. اثر پلی‌آمین‌ها بر تشکیل و کیفیت میوه زیتون. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1395; 17 (4) :415-422

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-193-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4713