1- گروه علوم باغبانی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران.
چکیده: (3614 مشاهده)
بهمنظور بهبود عمر و حفظکیفیت پس از برداشت میوه توتفرنگی رقم سلوا، آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل غوطهوری میوهها در ژل آلوئهورا در دو سطح صفر (شاهد) و 100% بهمدت 10 دقیقه، استیکاسید صفر و 1% و پرتو فرابنفش بی (6/3 کیلوژول بر متر مربع) بهمدت صفر و 10 دقیقه و ترکیب آنها بود. نتیجهها نشان داد که میوههای تیمار شده با ژل آلوئهورا + پرتو فرابنفش بی کمترین مقدار کاهش وزن را در طول انبارداری در مقایسه با دیگر تیمارها داشت. میوههای تیمار شده با آلوئهورا + استیکاسید + پرتو فرابنفش بی بیشترین مقدار سفتی بافت میوه را در پایان آزمایش نشان دادند. کمترین مقدار پوسیدگی در میوههای تیمار شده با استیکاسید و تیمارهای ترکیبی استیکاسید + پرتو فرابنفش بی و آلوئهورا + پرتو فرابنفش بی مشاهده شد. تیمار آلوئهورا +استیکاسید+ پرتو فرابنفش بی توانست مقدار آنتوسیانین، فنول کل و ویتامین C را در پایان دوره نگهداری در سردخانه حفظ نماید. در پایان میتوان نتیجهگیری کرد که کاربرد پس از برداشت ژل آلوئهورا به همراه استیکاسید و پرتو فرابنفنش بی بهمنظور حفظ کیفیت پس از برداشت میوه توتفرنگی میتواند مفید باشد.
Hosseinifarahi M, Radi M. Evaluation of Postharvest Quality and Organoleptic Characteristics of Strawberry with application of Aloe vera Gel, Acetic Acid and UV-B Irradiation. IJHST 2018; 19 (1) :99-114 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-177-fa.html
حسینی فرهی مهدی، رادی محسن، باقری فرود، جمشیدی احسان. بررسی ویژگیهای کیفی و ارگانولپتیکی پس ازبرداشت میوه توتفرنگی با کاربرد ژل آلوئهورا، استیکاسید و پرتو فرابنفش بی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (1) :99-114