ازگیل ژاپنی میوهای نافرازگرا است و فسادپذیری بسیار بالایی در دوره انبارداری دارد. در پژوهش حاضر، اثرهای زمان (صفر، 7، 14، 21، 28 و 2 +35 روز)، بستهبندی (ظرفهای پلیاستیرنی و پلیاستیرنی/پلیاتیلنی) و آنتیاکسیدانها(آسکوربیکاسید 1 و 2%، سیتریکاسید 5/0 و 1% و هگزا متافسفات سدیم 5/0 و 1%) ارزیابی شدند. این تیمارها برای کنترل قهوهایشدن آنزیمی و عمر انباری میوهی ازگیل ژاپنی انتخاب گردیدند. میوههای تیمارشده تا مدت 35 روز در دمای 5 درجهی سلسیوس و 2 روز دوام فروشگاهی در دمای 25 درجهی سلسیوس نگهداری شدند. نتیجهها نشان داد که کمترین کاهش وزن میوهها (34/4%) در تیمار هگزا متا فسفات سدیم 5/0% در بستهبندی دو لایه مشاهده شد. تیمار آسکوربیکاسید 2% + سیتریکاسید 1% + هگزا متا فسفات سدیم 1%، کمترین شاخص قهوهایشدن را در میوهها ایجاد کرد. بیشترین مقدار ویتامین C، فنول کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی در میوههای تیمارشده با آسکوربیکاسید 2% مشاهده شدند. در مجموع مشخص شد که آسکوربیکاسید 2% موثرترین تیمار برای حفظ کیفیت میوههای ازگیل ژاپنی در طی انبارداری بود.
Hashemabadi D, Najmabadi N, Kaviani B, Ghasemnejad M, Zaredoost F, Jadid Soleymandarabi M. The Effect of Antioxidant Compounds and Packaging Materials on Quality and Storage Life of Loquat (Eriobotrya japonica) Fruits. IJHST 2018; 19 (2) :143-156 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-134-fa.html
هاشم آبادی داود، نجم آبادی ندیم، کاویانی بهزاد، قاسم نژاد محمود، زارع دوست فاطمه، جدید سلیماندارابی مریم. اثر ترکیبهای آنتیاکسیدانی و مادههای بستهبندی بر کیفیت و عمر انباری میوه ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (2) :143-156