به منظور بررسی تاثیر پلیآمین پوتریسین بر خصوصیات کمی و کیفی میوه زرشک در دو سال پربار (1397) و کمبار (1398) طرحی در قالب بلوکهای کامل تصادفی با آرایش فاکتوریل در سه تکرار اجرا شد. تیمار پوتریسین در غلظتهای 0، 1/0 و 1 میلیمولار تهیه شد. در مرحله تمام گل و مرحله تشکیل میوه محلولپاشی انجام شد. وزن تر و خشک میوه، طول و قطر حبه، اسیدیته، pH، محتوی آنتوسیانین و فنول حبه ها در دو سال اندازهگیری شد. کلیه پارامترهای اندازهگیری شده در دو سال پربار و کم بار اختلاف معنیداری با یکدیگر داشتند. محتوی اسیدیته، آنتوسیانین و فنول در سال پربار بیشتر از کمبار بود (به ترتیب52/98،9/2 و26/2 درصد). علاوه براین پوتریسین با غلظت 1 میلیمولار موثرترین تیمار در افزایش کلیه صفات به استثنای محتوی اسیدیته و فنول بود. این تیمار به طور معنیداری pH، مواد جامد محلول، طول حبه، وزن تر و خشک حبه را در سال پربار افزایش داد (به ترتیب 59/21، 45/9، 47/12 و 58/23 درصد) اما اختلاف معنیداری در سال پربار و کمبار دیده نشد. تیمار پوتریسین 1 میلیمولار، کاهش برخی خصوصیات کمی و کیفی در سال پربار را جبران کرد.
moharreri N, abedi B, rahemi M, balandari A. Effect of Alternate Bearing and Exogenous Putrescine on Some Fruit Traits in Seedless Barberry (Berberis vulgaris L.). IJHST 2025; 26 (2) :137-148 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-572-fa.html
محرری ندا، عابدی بهرام، راحمی مجید، بالندری احمد. تاثیر تناوب باردهی و کاربرد خارجی پوتریسین بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه زرشک بیدانه (Berberis vulgaris L.). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1404; 26 (2) :137-148