به منظور بررسی تاثیر پلیآمین پوتریسین بر خصوصیات کمی و کیفی میوه زرشک در دو سال پربار (1397) و کم بار (1398) طرحی در قالب بلوکهای کامل تصادفی با آرایش فاکتوریل در سه تکرار اجرا شد. تیمار پوتریسین در غلظتهای 0، 1/0 و 1 میلی مولار تهیه شد. در مرحله تمام گل و مرحله تشکیل میوه محلولپاشی انجام شد. وزن تر و خشک میوه، طول و قطر حبه، اسیدیته، pH، محتوی آنتوسیانین و فنل حبه ها در دو سال اندازهگیری شد. کلیه پارامترهای اندازهگیری شده در دو سال پربار و کم بار اختلاف معنیداری با یکدیگر داشتند. محتوی اسیدیته، آنتوسیانین و فنل در سال پربار بیشتر از کمبار بود (به ترتیب52/98،9/2 و26/2 درصد). علاوه براین پوتریسین با غلظت 1 میلی مولار موثرترین تیمار در افزایش کلیه صفات به استثنای محتوی اسیدیته و فنل بود. این تیمار به طور معنیداری pH، مواد جامد محلول، طول حبه، وزن تر و خشک حبه را در سال پربار افزایش داد (به ترتیب 59/21، 45/9، 47/12 و 58/23 درصد) اما اختلاف معنی داری در سال پربار و کمبار دیده نشد. تیمار پوتریسین 1 میلی مولار، کاهش برخی خصوصیات کمی و کیفی در سال پربار را جبران کرد.
moharreri N, abedi B, rahemi M, balandari A. Effect of Alternate Bearing and Exogenously-Applied Putrescine on Some Fruit Characteristics in Seedless Barberry (Berberis Vulgaris L.). IJHST 2024; 25 (2) URL: http://journal-irshs.ir/article-1-572-fa.html
محرری ندا، عابدی بهرام، راحمی مجید، بالندری احمد. تاثیر تناوب باردهی و کاربرد خارجی پوتریسین بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه زرشک بیدانه(Berberis Vulgaris L.). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (2)