نقش آب گرم و براسینواستروئید بر مقدار آب اکسیژنه و پراکسیداسیون چربیهای میوه لیموترش در شرایط تنش سرما
|
سهیلا محمدرضاخانی، زهرا پاککیش |
|
|
چکیده: (4073 مشاهده) |
سرمازدگی پس از برداشت مرکبات یک مسأله جدی است. با توجه به اینکه آسیبهای ناشی از سرمازدگی باعث کاهش ارزش بازارپسندی و در موردهایی سبب نابودی محصول میشوند و روش خاصی برای جلوگیری از آن وجود ندارد، بنابراین این آزمایش برای تعیین اثر آب گرم و براسینواستروئید بر کاهش خسارت سرمازدگی در میوههای لیموترش انجام شد. میوهها با براسینواستروئید (5/0 و 1 میلیگرم در لیتر) و آب گرم (45، 55 درجه سلسیوس) تیمار و در دمای 1±8 درجه سلسیوس با رطوبت نسبی 85%، به مدت 3 هفته انبار شدند. نتیجهها نشان داد، میوههای تیمار شده با آب گرم 45 درجه سلسیوس و براسینواستروئید 1 میلیگرم در لیتر، کمترین مقدار پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون چربیها را داشتند. بنابراین، کاربرد تیمارهای آب گرم 45 درجه سلسیوس و براسینواستروئید 1 میلیگرم در لیتر، سرمازدگی و پوسیدگی را در مقایسه با شاهد کاهش دادند و باعث کاهش خسارت سرمازدگی شدند. |
|
واژههای کلیدی: : آب گرم، براسینواستروئید، پوسیدگی، سرمازدگی |
|
متن کامل [PDF 3455 kb]
(1201 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنش های محیطی دریافت: 1395/12/10 | پذیرش: 1395/12/10 | انتشار: 1395/12/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|