| نقش آب گرم و براسینواستروئید بر مقدار آب اکسیژنه و پراکسیداسیون چربیهای میوه لیموترش در شرایط تنش سرما | 
								
								  | سهیلا محمدرضاخانی،    زهرا پاککیش | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
                                
								  | چکیده:       (4474 مشاهده) | 
								
								  | سرمازدگی پس از برداشت مرکبات یک مسأله جدی است. با توجه به اینکه آسیبهای ناشی از سرمازدگی باعث کاهش ارزش بازارپسندی و در موردهایی سبب نابودی محصول میشوند و روش خاصی برای جلوگیری از آن وجود ندارد، بنابراین این آزمایش برای تعیین اثر آب گرم و براسینواستروئید بر کاهش خسارت سرمازدگی در میوههای لیموترش انجام شد. میوهها با براسینواستروئید (5/0 و 1 میلیگرم در لیتر) و آب گرم (45، 55 درجه سلسیوس) تیمار و در دمای 1±8 درجه سلسیوس با رطوبت نسبی 85%، به مدت 3 هفته انبار شدند. نتیجهها نشان داد، میوههای تیمار شده با آب گرم 45 درجه سلسیوس و براسینواستروئید 1 میلیگرم در لیتر، کمترین مقدار پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون چربیها را داشتند. بنابراین، کاربرد تیمارهای آب گرم 45 درجه سلسیوس و براسینواستروئید 1 میلیگرم در لیتر، سرمازدگی و پوسیدگی را در مقایسه با شاهد کاهش دادند و باعث کاهش خسارت سرمازدگی شدند. | 
								
								  |  | 
								
								  | واژههای کلیدی:  : آب گرم، براسینواستروئید، پوسیدگی، سرمازدگی | 
								
								  |  | 
								
								  | متن کامل  [PDF 3455 kb] 
                                    
                                     
                                     
                                    
									  
                                       (1316 دریافت) | 
								
								  | نوع مطالعه:  پژوهشي |
                                  موضوع مقاله: 
                                  تنش های محیطی دریافت: 1395/12/10 | پذیرش: 1395/12/10 | انتشار: 1395/12/10
 | 
                                
                                  
                                    |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  | ارسال نظر درباره این مقاله | 
                                
                                |  | 
								
								  |  |