[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 335
نرخ پذیرش: 66.2
نرخ رد: 33.8
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 22، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 436-425 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر تیمار پس از برداشت سولفیدهیدروژن بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی میوه زغال‌‌اخته در طی انبارمانی سرد
سهیلا احمدخانی ، علی سلیمانی ، فرهنگ رضوی ، عزیزاله خیری
دانشگاه زنجان
چکیده:   (623 مشاهده)
جهت بررسی اثر تیمار پس ‌‌از برداشت سولفیدهیدروژن بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی میوه زغال‌‌اخته، آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح به‌طورکامل تصادفی در سه تکرار (هر تکرار شامل 60 عدد میوه) انجام شد. تیمارها شامل سولفید‌‌هیدروژن‌‌سدیم (NaHS) در چهار سطح صفر، 6/0، 2/1 و 8/1 میلی‌‌مولار و زمان‌‌های متفاوت انبارمانی (7، 14 و 21 روز) بود. میوه‌‌ها بی‌درنگ پس از تیمار، در سردخانه (دمای 2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد) قرار داده شدند. اندازه‌‌گیری متغیرهای فیزیولوژیکی به فاصله هر هفت روز یک‌‌بار صورت گرفت. براساس نتیجه‌ها بیشینه مقدار آنتوسیانین ( mg.g-1 FW27/2) و اسکوربیک اسید ( mg.100g-1 FW8/26) و کمترین مقدار H2O2 ( µmol.100g-1 FW41/0) در تیمار 6/0 میلی‌‌مولار NaHS مشاهده شد. تیمار 2/1 میلی‌‌مولار NaHS در حفظ مقدار فنول کل ( mg GA.100g-1 FW13/414) تاثیر بیشتری داشت. کاهش وزن در تیمار 8/1 میلی‌‌مولار NaHS به‌‌طور معنی‌‌داری کمتر از سایر تیمارها بود. همچنین، در این سطح تیماری بیشترین میزان فلاونوئید ( mg QUE.100g-1 FW9/27) و پرولین ( mg.ml-124/0) به‌‌دست آمد. میوه‌‌های تیمار شده با NaHS نسبت به شاهد توانستند شاخص‌‌های فیزیکی و زیست‌شیمیایی را بهتر حفظ نمایند. با توجه به اهمیت نگهداری زغال‌‌اخته در سردخانه، حفظ سفتی، کیفیت ظاهری و ماندگاری طولانی مدت با کمترین درصد سرمازدگی، تیمار 6/0 میلی‌‌مولار NaHS می‌‌تواند مناسبت‌‌ترین تیمار باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، آنتی‌‌اکسیدان، شاخص سرمازدگی، پرولین
متن کامل [PDF 1853 kb]   (325 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1399/6/12 | پذیرش: 1400/3/16 | انتشار: 1400/11/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ahmadkhani S, soleimani A, razavi F, kheiry A. Hydrogen Sulfide Postharvest Application Impacts on Physicochemical Attributes of Cornus mas Fruits during Cold Storage. IJHST 2021; 22 (4) :425-436
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-476-fa.html

احمدخانی سهیلا، سلیمانی علی، رضوی فرهنگ، خیری عزیزاله. تاثیر تیمار پس از برداشت سولفیدهیدروژن بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی میوه زغال‌‌اخته در طی انبارمانی سرد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (4) :425-436

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-476-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4660