[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 21، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 21 شماره 2 صفحات 194-183 برگشت به فهرست نسخه ها
کاهش آسیب سرمازدگی و افزایش عمر انبارمانی میوه انار رقم رباب نی‌ریز با کاربرد پیش تیمار گرمایی
لیلا تقی پور ، مجید راحمی ، پدرام عصار
دانشگاه جهرم
چکیده:   (1864 مشاهده)
کارایی پیش‌تیمار غوطه‌وری در آب گرم بر افزایش عمر انبارمانی و حفظ ویژگی‌های کمی و کیفی میوه انار رقم رباب نی‌ریز در شرایط انبارداری سرد ارزیابی شد. میوه‌ها به مدت 90 روز در دمای °C 5/0 ± 2 و رطوبت نسبی 5% ±90 نگهداری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح به‌طورکامل تصادفی با 4 تکرار به ازای هر تیمار بود. فاکتورهای آزمایشی عبارت بودند از پیش‌‌تیمار گرمایی به مدت 4 دقیقه (در دو سطح: غوطه‌وری در آب گرم  45 درجه سلسیوس و آب مقطر 25 درجه سلسیوس به عنوان شاهد) و زمان نمونه‌‌گیری (روز صفر و فاصله‌های زمانی30 روزه پس از آن). میزان کاهش وزن و شاخص‌های ارزیابی شده در پوست تا یک ماه بدون تغییر بود که ناشی از سازوکار خوگیری درونی پوست میوه‌ها به شرایط دمای سرمازدگی بود. در پی آن افزایش معنی‌‌داری در شاخص‌های بروز آسیب سرمازدگی اتفاق افتاد. پس از 90 روز انبارداری، میزان فنول کل (عامل آنتی‌‌اکسیدانی غیرآنزیمی) و محتوای مالون‌‌دی آلدئید پوست میوه‌های تیمار شده به ترتیب 63 % بیش‌تر و 53/42 % کم‌تر از میوه‌های شاهد بود. هم‌چنین، میوه‌های تیمار شده 63/23 % کاهش وزن کم‌تر و نشانه‌های آسیب سرمازدگی کم‌تری داشتند، اما ویژگی‌های کیفی آن‌ها همانند میوه‌های شاهد بود.

 
واژه‌های کلیدی: آب گرم، انار، انبارداری سرد، شاخص‌های انبارمانی، کیفیت میوه
متن کامل [PDF 426 kb]   (1456 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1398/10/10 | پذیرش: 1399/3/7 | انتشار: 1399/6/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghipour L, Rahemi M, Assar P. Alleviating Chilling Injury and Extending the Shelf Life of Pomegranate Fruit cv. Rabab-e-Neyriz by Pre-Storage Heat Treatment. IJHST 2020; 21 (2) :183-194
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-420-fa.html

تقی پور لیلا، راحمی مجید، عصار پدرام. کاهش آسیب سرمازدگی و افزایش عمر انبارمانی میوه انار رقم رباب نی‌ریز با کاربرد پیش تیمار گرمایی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (2) :183-194

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-420-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4710