[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 332
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 250 روز
..
:: جلد 22، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 22 شماره 2 صفحات 198-189 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کود آبیاری بر عملکرد میوه، کیفیت روغن و عناصر غذایی برگ زیتون رقم زرد
صابر اوستان ، محمود قاسم نژاد ، فرهاد نیری ، مسعود محمدصالحی
دانشگاه گیلان
چکیده:   (1182 مشاهده)
در این پژوهش، تاثیر کود‌‌آبیاری با سطوح مختلف نیتروژن (200، 400 و 600 گرم برای هر درخت با نسبت نیتروژن، فسفر و پتاسیم 4:1:3) و چالکود بر گلدهی، عملکرد میوه، کمیت و کیفیت روغن زیتون رقم زرد، طی دو سال بررسی شد. نتیجه­‌ها نشان داد تیمار کود‌‌آبیاری 400 و 600 گرم نیتروژن تعداد گل‌‌آذین و گل و عملکرد میوه و روغن را افزایش داد. بیشترین تعداد گل‌‌آذین و گل در تیمار400 گرم نیتروژن در مقایسه با شاهد و تیمار چالکود به‌دست آمد. بالاترین عملکرد میوه در سال اول (2/35 کیلوگرم در درخت) در تیمار400 گرم نیتروژن و در سال دوم (92/45 و 65/44 کیلوگرم) بهترتیب در تیمار 400 و 600 گرم نیتروژن کودآبیاری به‌دست آمد. افزون بر این، بالاترین مقدار روغن در سال اول در تیمار400 گرم نیتروژن (5/4 کیلوگرم) و در سال دوم به‌ترتیب در تیمارهای 600 و 400 گرم نیتروژن (8 و 2/7 کیلوگرم) مشاهده شد. تفاوتی بین ارزش پراکسید، پی‌اچ، K232 روغن بین کود‌‌آبیاری و چالکود وجود نداشت. بیشترین مقدار نیتروژن و پتاسیم برگ به‌ترتیب در تیمار چالکود و کودآبیاری 200 گرم نیتروژن مشاهده شد. در مجموع، تیمار کودآبیاری ‌‌با 400 گرم نیتروژن به ازای هر درخت توانست عملکرد میوه و روغن را در زیتون رقم زرد افزایش دهد، بدون آنکه تاثیر نامطلوب بر کیفیت روغن داشته باشد.
 
واژه‌های کلیدی: روغن زیتون، میوه، چالکود، گل‌‌دهی، نیتروژن
متن کامل [PDF 265 kb]   (535 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1398/8/9 | پذیرش: 1399/10/4 | انتشار: 1400/7/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Avestan S, Ghasemnezhad M, Nayeri F, Mohamad Salehi M. Effect of Fertigation on Fruit Yield, Oil Quality and Leaf Nutrients of Olive (Olea europaea L.) cv. Zard. IJHST 2021; 22 (2) :189-198
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-406-fa.html

اوستان صابر، قاسم نژاد محمود، نیری فرهاد، محمدصالحی مسعود. اثر کود آبیاری بر عملکرد میوه، کیفیت روغن و عناصر غذایی برگ زیتون رقم زرد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (2) :189-198

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-406-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4657