درسیستمهای هیدروپونیک در صورت عدممدیریتصحیح کودآبیاری،ویژگیهای کمی و کیفی گیاه زیر تاثیر قرار میگیرند. بهمنظور بررسی کیفیت پس از برداشت میوه توتفرنگی در واکنش به دفعههای محلولدهی و تغذیه برگی سولفات پتاسیم آزمایشی با دو فاکتور شامل تعداد دفعههای محلولدهی در روز در سه سطح (یک، چهار و دهبار) و تغذیه برگی در سه سطح شاهد، یک و دو گرم بر لیتر در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان انجام شد. نتیجهها نشان داد که میزان مادههای جامد محلول میوه و pH آب میوه در دوره انبارمانی افزایش یافتند. اسید کل، ویتامین C، سفتی، ترکیبهای فنولی و آنتوسیانین میوه در دوره انبارمانی کاهش یافتند. در پایان دوره انبارمانی بیشترین میزان مادههای جامد محلول، اسید کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی و فنول کل میوه در تیمار یکبار محلولدهی مشاهده شد و با افزایش بارها یا دفعههای محلولدهی تا چهار بار در روز میزان ویتامین C، سفتی و آنتوسیانین میوه افزایش یافت. شاخصهای رنگ میوه و هیو کاسبرگ کاهش و درخشندگی و کروما کاسبرگ افزایش یافتند. هر دو تیمار سولفات پتاسیم منجر به ماندگاری بهتر میوه توت فرنگی نسبت به شاهد گردید.
malekzadeh shamsabad M R, esmaeilizadeh M, roosta H R, nazoori F. Effect of Frequency of Fertigation and Foliar Application of Potassium Sulfate on Postharvest Quality of Strawberry Fruit in Hydroponic Culture. IJHST 2020; 21 (1) :85-98 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-359-fa.html
ملک زاده شمس آباد محمدرضا، اسماعیلی زاده مجید، روستا حمیدرضا، ناظوری فاطمه. تاثیر شمار محلولدهی و محلولپاشی برگی سولفات پتاسیم بر کیفیت پس از برداشت میوه توتفرنگی رقم پاروس در کشت هیدروپونیک. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1399; 21 (1) :85-98