[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 22، شماره 1 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 22 شماره 1 صفحات 98-89 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر شوری کلرید سدیمی بر رشد و برخی ویژگی‌های فیتوشیمیای چای ترش
زهرا نورعلی زاده ، جلال طباطبایی
دانشگاه شاهد تهران
چکیده:   (1002 مشاهده)
شوری یکی از مهمترین تنش‌‌های غیر‌‌زیستی است که موجب کاهش محصول‌های کشاورزی می‌‌شود. به‌منظور ارزیابی شووری کلرید سدیم بر رشد و عملکرد چای ترش آزمایشی با غلظت‌‌های مختلف شوری (صفر، 20، 40، 60، 80، 100، 120 و 140 میلی‌مولار) از منبع کلرید سدیم به‌صورت طرح به‌طورکامل تصادفی در چهار تکرار در شرایط گلخانه‌‌ای انجام شد. گیاهان در بستر پومدیا در گلدان‌‌های 12 لیتری کاشته شدند و شوری در مرحله دو برگی اعمال شد. هدایت الکتریکی  و pH بستر کشت به‌طور منظم کنترل گردید تا تغییرهای آن‌‌ها به کمینه برسد. نتیجه‌ها نشان داد که اثر غلظت‌‌های مختلف شوری بر مقدار ماده‌های جامد محلول، ویتامین C، آنتی‌‌اکسیدان کل و آنتوسیانین معنی‌‌دار (P≤0.05) شد. میزان ویتامین C و آنتی‌‌اکسیدان در تیمار 140 میلی‌‌مولار نسبت به تیمار بدون شوری به‌ترتیب 8/74 و 50 درصد افزایش نشان داد. تأثیر تیمارها بر‌‌ رشد میوه چای ترش از لحاظ قطر، وزن تر و وزن تر دانه معنی‌‌دار بود و کمترین میزان قطر و وزن ‌‌تر میوه مربوط به تیمار با غلظت 140 میلی‌مولار بود. بین آنتی‌‌اکسیدان و ویتامین C همبستگی مثبت معنی‌‌داری در سطح احتمال 1% مشاهده شد. به‌نظر می‌‌رسد گیاه چای ترش تحمل شوری 140 میلی‌مولار کلرید سدیمی را در کاشت بی‌خاک دارا می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، آتنی‌‌اکسیدان، ویتامین C، تنش‌‌های غیرزیستی
متن کامل [PDF 332 kb]   (156 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: 1398/2/2 | پذیرش: 1399/8/26 | انتشار: 1400/2/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nooralizadeh Z, Tabatabaie J. Effect of Sodium Chloride Salinity on the Growth and Some Phytochemical Properties of Roselle (Hibiscus sabdariffa L.). IJHST 2021; 22 (1) :89-98
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-356-fa.html

نورعلی زاده زهرا، طباطبایی جلال. تاثیر شوری کلرید سدیمی بر رشد و برخی ویژگی‌های فیتوشیمیای چای ترش. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1400; 22 (1) :89-98

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-356-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 1 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645