زیتون یکی از قدیمیترین درختانی است که بشر برای تامین غذای خود کشت نموده است. در این مدت انتخاب بر مبنای اندازه میوه، مقدار روغن و یا عملکرد بوده است. این پژوهش بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم با هدف دستیابی به رقمهای جدید پرمحصول و با درصد روغن بالا در سال های 1391 تا 1395 اجرا شد. درصد روغن با سه مرحله برداشت در سه سال و عملکرد میوه در پنج سال در بیش از 100 نژادگان و رقم اندازه گیری شد. نتیجههای مقایسه میانگین عملکرد پنج ساله نشان داد فقط در 11 نژادگان و رقم میانگین عملکرد بیش از25 کیلوگرم در درخت بود. رقمکرونیکی با تولید 38/35 کیلوگرم میوه در هر درخت دارای بیشترینعملکرد و بالاترین پایداری تولید و رقم برتر بود. پس از آن رقمهای کنسروالیا و نژادگانهای BN6، Kh10 و Kh2قرار دارند. نژادگانهای Tmo3، گرگان3 وGw1میتوانند بهلحاظ داشتن درصد روغن بالا و عملکرد مطلوب در گروه نژادگانهای امید بخش قرار گیرند. نژادگان ماری ولی پور1 با بیش از 64% روغن در ماده خشک زودرسترین بود و از نژادگانهای روغنی دیررس، Ps5، Ps7و رقم کرونیکی بودند.