[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 17، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 246-233 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تنظیم کننده‌های رشد، سوین و عصاره ذرت بر تنک شیمیایی، کیفیت میوه و گلدهی سال بعد سیب رقم گلدن دلیشس
مجید راحمی، مسلم رستمی، سحر صداقت
چکیده:   (2860 مشاهده)
سیب ’گلدن دلیشس‘ یکی از رقم­های مهم تجاری سیب در ایران است. سطح زیر کشت این رقم در استان اصفهان به­ ویژه شهرستان سمیرم  قابل توجه است. از مشکل­های پرورش این رقم سال­آوری شدید آن می­باشد که علاوه بر کم شدن محصول سال بعد، کیفیت میوه نیز کاهش می­یابد. به منظور تعدیل مشکل سال­آوری از بنزیل آدنین (BA) (100 و 150 میلی­گرم در لیتر)، کاینتین (100 و 150 میلی­گرم در لیتر)، نفتالن استیک اسید (NAA) (15 و 30 میلی­گرم در لیتر)، سوین (600 و 1200 میلی­گرم در لیتر) و عصاره ذرت 20 روز بعد از مرحله تمام گل به صورت محلول­پاشی استفاده شد. آزمایش در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سال 1387 و 1388 طی دو سال پی در پی انجام شد. نتیجه­ها نشان داد که محلول­پاشی NAA در غلظت­های 15 و 30 میلی­گرم در لیتر درصد ریزش را به ترتیب 55/59 و53/71% و سوین در غلظت­های 600 و 1200 میلی­گرم در لیتر درصد ریزش را به ترتیب 80/48 و 83/73% افزایش داد، ولی غلظت 600 میلی­گرم در لیتر با شاهد اختلاف معنی­داری نداشت. همچنین تیمار BA 150 میلی­گرم در لیتر با 05/53% افزایش ریزش میوه، تفاوت معنی­داری با شاهد داشت. عصاره ذرت تأثیر معنی­داری بر ریزش میوه نداشت. در مورد اثر تیمارها بر تعداد گل در سال بعد، غلظت­های 15 و 30 میلی­گرم در لیتر NAA تعداد گل در سطح مقطع شاخه را به ترتیب 78/1و 84/1 افزایش داد که با سایر تیمارها و شاهد اختلاف معنی­داری داشت. میانگین وزن میوه نیز در تیمار NAA غلظت­های 15 و 30 میلی­گرم در لیتر در مقایسه با شاهد به ترتیب 142 و 145 گرم افزایش یافت. بنابراین از NAA درغلظت­های 15و 30 میلی­گرم در لیتر و  BAدر غلظت 150 میلی­گرم در لیتر می­توان جهت تنک میوه سیب ’گلدن دلیشس‘ استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: تنظیم کننده‌های رشد، تنک میوه، سیب
متن کامل [PDF 741 kb]   (1168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1396/7/24 | پذیرش: 1396/7/24 | انتشار: 1396/7/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of Plant Growth Regulators, Sevin and Maize Extract on Chemical Thinning, Fruit Quality and Return Bloom of Apple cv. Golden Delicious. IJHST 2016; 17 (2) :233-246
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-159-fa.html

راحمی مجید، رستمی مسلم، صداقت سحر. اثر تنظیم کننده‌های رشد، سوین و عصاره ذرت بر تنک شیمیایی، کیفیت میوه و گلدهی سال بعد سیب رقم گلدن دلیشس . مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1395; 17 (2) :233-246

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-159-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645