[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 318
نرخ پذیرش: 65.8
نرخ رد: 34.2
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 496-483 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محلول‌پاشی قبل از برداشت کلراید کلسیم‌ بر حفظ ترکیب‌های زیست‌فعال و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی میوه‌ سه رقم مرکبات طی انبارداری
جواد فتاحی مقدم ، ابوذر هاشم پور
بخش فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
چکیده:   (1854 مشاهده)
حفظ ارزش غذایی و ترکیب‌های زیست‌فعال میوه‌ها در دوره انبارداری از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش، اثر محلول‌پاشی کلراید کلسیم‌ (صفر، 1، 2 و 4%) طی سه مرحله (120، 140 و 160 روز پس از تمام گل) روی کیفیت میوه رقم‌های مرکبات شامل پرتقال‌های تامسون و مورو ((Citrus sinensis cvs Thomson and Moro و نارنگی پیج (C. reticulata cv. Page) بررسی شد. میوه‌ها پس از برداشت در دمای 5 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85% به‌مدت 60 روز نگهداری شدند. برخی شاخص‌های زیست‌شیمیایی گوشت و پوست در روزهای صفر، 30 و 60 انبارداری اندازه‌گیری شد. نتیجه‌ها نشان داد که مقدار اسکوربیک‌اسید، فلاونوئید کل، فنول‌کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در بافت گوشت و پوست میوه‌های محلول‌پاشی شده طی ‌انبارداری به‌طور معنی‌داری بالاتر از شاهد بود. افزون بر این، در بافت گوشت میوه‌های محلول‌پاشی شده با کلراید کلسیم‌ (به‌ویژه تیمارهای 2 و 4%) مقدار نارینجین (در تامسون)، هسپریدین (در تامسون و پیج)، نئوهسپریدین و کوئرستین (در تامسون و مورو) در پایان ‌انبارداری بالاتر از شاهد بود. بر اساس یافته‌های این پژوهش می‌‌توان پیشنهاد کرد که محلول‌پاشی میوه‌های مرکبات با 4% کلراید کلسیم می‌تواند راهکار مفیدی برای حفظ یا افزایش ترکیب‌های زیست‌فعال و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی رقم‌های نام‌برده طی انبارداری باشد.
واژه‌های کلیدی: ترکیب‌های فلاونوئیدی، پس از برداشت، نارینجین، نئوهسپریدین، هسپریدین
متن کامل [PDF 227 kb]   (807 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1396/2/31 | پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1398/4/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

fattahi moghadam J, hashempour A. Effect of Pre-Harvest Calcium Chloride Spraying on Maintaining Fruit Bioactive Compounds and Antioxidant Capacity of Three Citrus Cultivars during Storage. IJHST 2018; 19 (4) :483-496
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-110-fa.html

فتاحی مقدم جواد، هاشم پور ابوذر. اثر محلول‌پاشی قبل از برداشت کلراید کلسیم‌ بر حفظ ترکیب‌های زیست‌فعال و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی میوه‌ سه رقم مرکبات طی انبارداری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1397; 19 (4) :483-496

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-110-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645