[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 352
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 25، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 25 شماره 4 صفحات 460-441 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد پس از برداشت اسید سالیسیلیک و فسفیت پتاسیم در کاهش پوسیدگی و حفظ کیفیت میوه پرتقال والنسیا طی نگهداری در انبار سرد
مجید راحمی ، محدثه میر شکاری ، زهرا دلاور اردکانی
دانشگاه شیراز
چکیده:   (96 مشاهده)
 مواد شیمیایی مانند اسید سالیسیلیک (SA) و فسفیت پتاسیم (PPH)، مواد شیمیایی دفاعی هستند که به ‌‌عنوان مواد شیمیایی القائی باعث تشدید مقاومت میوه پرتقال به پوسیدگی کپک سبز ناشی از Penicillium digitatum L.  می‌‌شوند. هدف از این پژوهش بررسی SA و PPH بر کاهش پوسیدگی و حفظ کیفیت و کمیت پس از برداشت پرتقال والنسیا در طول نگهداری در انبار سرد بود که آزمایش اول به صورت طرح کاملاً تصادفی و آزمایش دوم  به صورت آزمایش فاکتوریل درقالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارها شامل SA ( 0، 500، 1000 و 2000 میلی‌‌گرم در لیتر) و PPH (0، 5/0، 1 و 2 میلی‌‌لیتر در لیتر) بود. در آزمایش اول میوه‌‌ها در محلول‌‌های SA و PPH به مدت 10 دقیقه غوطه‌‌ور شدند، سپس بعد از دو هفته نگهداری در دمای °C 5 با ایجاد زخم در میوه‌‌ها، با اسپور قارچ کپک سبز مایه‌‌زنی شدند و دو هفته دیگر در انبار سرد نگهداری گردید. در آزمایش دوم میوه‌‌ها در محلول‌‌های ذکر شده غوطه‌‌ور (10 دقیقه) و سپس به مدت 3 و 6 هفته در سردخانه ( %85 رطوبت نسبی[1] و دمایC ° 5) نگهداری شدند. نتایج نشان داد که SA در غلظت 1000 میلی‌‌گرم در لیتر و PPH در غلظت 5/0میلی‌‌لیتر در لیتر به طور معنی‌‌داری پوسیدگی را کاهش دادند. فسفیت پتاسیم در غلظت‌‌های 5/0 و 1 میلی‌‌لیتر در لیتر میزان فنول کل را به طور معنی‌‌داری افزایش داد همچنین فسفیت پتاسیم در غلظت‌‌های 5/0 و 1 میلی‌‌لیتر در لیتر باعث جلوگیری از کاهش وزن در طول نگهداری در انبار سرد گردید. همچنین PPH به طور معنی‌‌داری باعث افزایش فسفر و پراکسید هیدروژن در پوست پرتقال والنسیا گردید. از این پژوهش نتیجه گرفته شد که می‌‌توان از فسفیت پتاسیم در غلظت 5/0 میلی لیتر در لیتر برای جلوگیری از پوسیدگی میوه مرکبات در انبار سرد استفاده نمود.
 
[1]- Relative humidity

 
 
واژه‌های کلیدی: مواد شیمیایی دفاعی، پوسیدگی، ویژگی‌‌های کمی و کیفی میوه
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1402/12/19 | پذیرش: 1403/9/5 | انتشار: 1404/3/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahemi M, Mirshekari M, Delavar Ardekani Z. Postharvest Application of Salicylic Acid and Potassium Phosphite in Reducing Decay and Maintaining the Quality of Valencia Orange (Citrus sinensis L.) Fruit During Cold Storage. IJHST 2024; 25 (4) :441-460
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-693-fa.html

راحمی مجید، میر شکاری محدثه، دلاور اردکانی زهرا. کاربرد پس از برداشت اسید سالیسیلیک و فسفیت پتاسیم در کاهش پوسیدگی و حفظ کیفیت میوه پرتقال والنسیا طی نگهداری در انبار سرد. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (4) :441-460

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-693-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710