[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 352
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 25، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 25 شماره 4 صفحات 472-461 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر کلرید کلسیم، اسانس زنیان و عصاره جلبک دریایی برماندگاری میوه توت فرنگی رقم کاماروسا
ظهورالدین نوری ، محمد هدایت ، محمد امین کهن مو ، رحیم نیکخواه
دانشگاه خلیج فارس
چکیده:   (104 مشاهده)
استفاده از مواد طبیعی جهت حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات برای ترویج محصول سالم مدنظر جوامع بشری است. بدین منظور بررسی اثر ترکیبی کلریدکلسیم، اسانس زنیان و عصاره جلبک دریایی بر ماندگاری میوه توت‌‌فرنگی رقم کاماروسا آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با دو عامل انجام شد. عامل نخست شامل تیمارهای کلریدکلسیم (0 و 5 گرم در لیتر)، عصاره جلبک اسپرولینا (0، 50 و 100 میلی لیتر در لیتر)، اسانس زنیان (0، 5/0 و 1 میلی‌‌لیتر در لیتر) و ترکیب آن‌‌ها در 18 سطح و عامل دوم زمان‌‌ انبارمانی در چهار، هشت و 12 روز پس از تیمار بود. نتایج نشان داد، کاربرد تیمارهای مورد استفاده و مدت زمان انبارمانی روی تمام صفات تاثیر معنی‌‌داری داشتند، به‌‌طوری‌‌که با افزایش مدت انبارمانی صفاتی چون ویتامین ث، TA، سفتی بافت، آنتوسیانین کاهش و درصد پوسیدگی و TSS میوه روندی افزایشی نشان داد. در مقابل کاربرد مواد پوششی موجب تاخیر در کاهش تمام صفات مورد اندازه‌‌گیری شدند. کم‌‌ترین درصد پوسیدگی در تیمارهای زنیان با کلریدکلسیم در روز دوازدهم و بیش‌‌ترین استحکام بافت در تیمارهای زنیان2 (1 میلی‌‌لیتر در لیتر)+ جلبک2 (100 میلی‌‌لیتر در لیتر)+ کلریدکلسیم (5 گرم در لیتر) در روز چهارم به‌‌دست آمد. بیش‌‌ترین TA و ویتامین ث در تیمارهای حاوی جلبک در روز چهارم حاصل شد. بیش‌‌ترین میزان  TSSدر روز دوازدهم مربوط به تیمار زنیان1 (5/0 میلی‌‌لیتر در لیتر)+ جلبک1 (50 میلی‌‌لیتر در لیتر) و بیش‌‌ترین میزان انتوسیانین در غلظت پنج گرم در لیتر کلریدکلسیم در چهار روز انبارمانی مشاهده شد. در مجموع کاربرد اسانس زنیان با کلریدکلسیم به‌‌دلیل حفظ ماندگاری و استحکام توت‌‌فرنگی طی انبارمانی، توصیه می‌‌گردد.
 
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، انبارمانی، جلبک دریایی، زنیان
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1402/9/5 | پذیرش: 1403/8/22 | انتشار: 1404/3/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nouri Z, Mohammad M, Kohanmoo M A, Nikkhah R. Investigating the Effect of Calcium Chloride, Ajowan Essential Oil and Seaweed Extract on The Shelf Life of Strawberry cv. Camarosa. IJHST 2024; 25 (4) :461-472
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-688-fa.html

نوری ظهورالدین، هدایت محمد، کهن مو محمد امین، نیکخواه رحیم. بررسی اثر کلرید کلسیم، اسانس زنیان و عصاره جلبک دریایی برماندگاری میوه توت فرنگی رقم کاماروسا. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1403; 25 (4) :461-472

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-688-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710