[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 325
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 244 روز
..
:: جلد 23، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) ::
جلد 23 شماره 4 صفحات 690-675 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرهای اسیدهای آلی بر تعدیل تنش بی‌‌کربنات در ارقام هلو پیوند شده بر پایه GF677
احسان اکبرپور ، عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی ، علی ایمانی ، منصوره شمیلی
دانشگاه هرمزگان
چکیده:   (250 مشاهده)
کلروز آهن ناشی از تنش بی‌‌کربنات باعث کاهش عملکرد، تاخیر در میوه‌‌دهی، کاهش کیفیت میوه و اختلال در فرآیندهای رشد و فتوسنتز در گیاهان می‌‌شود. در این پژوهش اثر اسیدهای آلی بر تعدیل تنش بی‌‌کربنات در برخی ارقام هلو مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با 18 تیمار و سه تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد مطالعه در این آزمایش شامل سه رقم هلو پیوند شده روی پایه جی‌‌اف 677، سه سطح بی‌‌کربنات کلسیم (صفر، 5/7 و 15 میلی‌مولار) و دو سطح اسیدهای آلی (صفر و 10 میلی‌‌مولار) بود. در بین ارقام مورد مطالعه رقم جی‌‌اچ‌‌هیل حساس‌‌ترین رقم و برزگر مقاوم‌‌ترین رقم به کلروز ناشی از کمبود آهن بود. اسیدهای آلی به‌‌طور معنی‌‌داری سبب بهبود ویژگی‌های رشدی ارقام مختلف به‌‌ویژه در شرایط تنش بی‌‌کربنات کلسیم شدند. به‌‌طوری‌‌که اسیدهای آلی شدت کلروز ناشی از کمبود آهن را در ارقام مورد مطالعه تا 20 درصد کاهش دادند. در بررسی صفات فیزیولوژیک و زیست‌شیمیایی مشخص گردید که اسیدهای آلی سبب بهبود محتوای نسبی آب برگ (تا 16 درصد)، میزان کلروفیل (تا 33 درصد)، تجمع پرولین (تا 9/35 درصد) و همچنین افزایش فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی شامل کاتالاز (تا 4/23 درصد)، سوپراکسیداز دیسموتاز (تا 5/26 درصد) و گایاکول پراکسیداز (تا 4/14 درصد) شدند. اسیدهای آلی با بهبود روابط آبی، کلروفیل برگ و آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی سبب بهبود ویژگی‌های رشدی نهال‌‌های هلو در شرایط تنش بی‌‌کربنات شدند.
واژه‌های کلیدی: آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی، ویژگی‌های رشدی، صفات فیزیولوژیک، هلو
متن کامل [PDF 615 kb]   (76 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش های محیطی
دریافت: 1400/10/8 | پذیرش: 1400/12/14 | انتشار: 1402/2/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarpoor E, Mirzaalian Dastjerdi A, Imani A, Shamili M. Effects of Organic Acids on Modulation of Bicarbonate Stress in Some Peach Cultivars grafted on GF677 Rootstock. IJHST 2022; 23 (4) :675-690
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-598-fa.html

اکبرپور احسان، میرزاعلیان دستجردی عبدالمجید، ایمانی علی، شمیلی منصوره. اثرهای اسیدهای آلی بر تعدیل تنش بی‌‌کربنات در ارقام هلو پیوند شده بر پایه GF677. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (4) :675-690

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-598-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645