بهمنظور بررسی تأثیر شوری و کودهای سولفات پتاسیم و نانوپتاسیم بر دو رقم پسته، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بهطورکامل تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل سه سطح شوری (5/0، 8 و 12 دسیزیمنس بر متر) و دو تیمار کودی سولفات پتاسیم (1 و 2 درصد) و نانو پتاسیم (2 و 4 گرم در لیتر) بود. نتایج نشان داد که مقدار کلروفیل کل، پتاسیم ریشه و میزان پرولین در رقم اکبری نسبت به رقم احمدآقایی، بیشتر است. بیشترین میزان کلروفیل کل در رقم اکبری با شوری 5/0 دسیزیمنس بر متر و در تیمار کود نانوپتاسیم 2 گرم در لیتر مشاهده شد. کمترین میزان سدیم ریشه مربوط به رقم اکبری با شوری 5/0 دسیزیمنس بر متر و کمترین سدیم ریشه در شوری 5/0 دسیزیمنس بر متر با کوددهی سولفات پتاسیم یک درصد بود. کمترین میزان پرولین در شوری 5/0 دسیزیمنس بر متر در رقم احمدآقایی و بیشترین میزان پرولین در شوری 12 دسیزیمنس بر متر در رقم اکبری بود. بیشترین میزان پرولین مربوط به کوددهی با 2 گرم بر لیتر نانوپتاسیم بود. کاربرد کودهای پتاسیمی اثرهای نامطلوب شوری بر دانهالهای پسته را کاهش داد.
Movahedi H, Eshghi S, Rahemi M, Raofi A, Sedaghat S. Improving the Physiological and Biochemical Properties of Two Pistachio Cultivars by Application of Potassium Sulfate and Nanopotassium Fertilizers under Salinity Stress Conditions. IJHST 2022; 23 (4) :555-566 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-559-fa.html
موحدی حسن، عشقی سعید، راحمی مجید، رئوفی احمد، صداقت سحر. بهبود ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی دو رقم پسته در شرایط تنش شوری با کاربرد کودهای سولفات پتاسیم و نانوپتاسیم. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1401; 23 (4) :555-566