گواوا میوهای گرمسیری با ارزش غذایی بالا اما بسیار فسادپذیر است. در این مطالعه میوهها با اولئیک اسید 1 و 2%بهتنهایی و در ترکیب با اسانس دارچین 1 و 2%تیمار و بهمدت 28 روز در انبار (دمای 1± 10 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90 تا 95%) نگهداری شدند و ویژگیهای کمی و کیفی میوهها مورد بررسی قرار گرفتند. نتیجهها نشان داد که تیمارها سبب حفظ بیشتر ویژگیهای کیفی میوه نسبت به تیمار شاهد گردیدند. تیمارهای اولئیک اسید 1% و اسانس دارچین 1% با جلوگیری از کاهش وزن و حفظ سفتی همراه با کاهش تغییر رنگ و کلروفیل تاثیر چشمگیرتری را نشان دادند. میوههای تیمار شده با اولئیک اسید 1% بههمراه اسانس دارچین 1% بیشترین مقدار اسکوربیک اسید، فنول کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی و کمترین فعالیت آنزیم پلیفنول اکسیداز را در 28 روز نگهداری نشان دادند. بالاترین مقدار مادههای جامد محلول کل و شاخص طعم و کمترین مقدار اسید قابل تیتر در تیمار شاهد بهدست آمد. این نتیجهها نشان داد که تیمار اولئیک اسید بههمراه اسانس دارچین میتواند یک روش مفید برای بهتاخیر انداختن رسیدن و پیری، افزایش انبارمانی و حفظ کیفیت میوه گوآوا باشد.
Etemadipoor R, Ramezanian A, Mirzaelian Dastjerdi A, Shamili M. Effect of Oleic Acid Edible Coating Containing Cinnamon Essential Oil on Qualitative Characteristics of Guava Fruit
(Psidium guajava L.). IJHST 2019; 20 (4) :477-494 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-389-fa.html
اعتمادی پور رسول، رمضانیان اصغر، میرزاعلیان دستجردی عبدالمجید، شمیلی منصوره. تأثیر پوشش خوراکی اولئیک اسید حاوی اسانس دارچین بر ویژگیهای کیفی میوه گوآوا (Psidium guajava L.). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (4) :477-494