[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 335
نرخ پذیرش: 66.2
نرخ رد: 33.8
میانگین داوری: 266 روز
میانگین انتشار: 255 روز
..
:: جلد 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 494-477 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پوشش خوراکی اولئیک اسید حاوی اسانس دارچین بر ویژگی‌های کیفی میوه گوآوا (Psidium guajava L.)
رسول اعتمادی‌ پور ، اصغر رمضانیان ، عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی ، منصوره شمیلی
دانشگاه شیراز
چکیده:   (1374 مشاهده)
گواوا میوه‏ای گرمسیری با ارزش غذایی بالا اما بسیار فسادپذیر است. در این مطالعه میوه‌ها با اولئیک ‌‌اسید 1 و 2% به‌‌تنهایی و در ترکیب با اسانس دارچین 1 و 2% تیمار و به‌‌مدت 28 روز در انبار (دمای 1± 10 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90 تا 95%) نگهداری شدند و ویژگی‏های کمی و کیفی میوه‏ها مورد بررسی قرار گرفتند. نتیجه‌ها نشان داد که تیمارها سبب حفظ بیشتر ویژگی‏های کیفی میوه نسبت به تیمار شاهد گردیدند. تیمارهای اولئیک ‌‌اسید 1% و اسانس دارچین 1% با جلوگیری از کاهش وزن و حفظ سفتی همراه با کاهش تغییر رنگ و کلروفیل تاثیر چشمگیر‌تری را نشان دادند. میوه‌های تیمار شده با اولئیک‌ اسید 1% به‌‌همراه اسانس دارچین 1% بیشترین مقدار اسکوربیک‌ اسید، فنول کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی و کمترین فعالیت آنزیم پلی‌‌فنول اکسیداز را در 28 روز نگهداری نشان دادند. بالاترین مقدار ماده‌های جامد محلول کل و شاخص طعم و کمترین مقدار اسید قابل تیتر در تیمار شاهد به‌‌دست آمد. این نتیجه‌ها نشان داد که تیمار اولئیک‌ اسید به‌‌همراه اسانس دارچین می‌تواند یک روش مفید برای به‌‌تاخیر انداختن رسیدن و پیری، افزایش انبارمانی و حفظ کیفیت میوه گوآوا باشد.
واژه‌های کلیدی: اسکوربیک‌ اسید، پلی‌‌فنول اکسیداز، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، شاخص طعم، کیفیت میوه
متن کامل [PDF 432 kb]   (863 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1398/6/10 | پذیرش: 1398/8/4 | انتشار: 1399/4/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Etemadipoor R, Ramezanian A, Mirzaelian Dastjerdi A, Shamili M. Effect of Oleic Acid Edible Coating Containing Cinnamon Essential Oil on Qualitative Characteristics of Guava Fruit (Psidium guajava L.). IJHST 2019; 20 (4) :477-494
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-389-fa.html

اعتمادی‌ پور رسول، رمضانیان اصغر، میرزاعلیان دستجردی عبدالمجید، شمیلی منصوره. تأثیر پوشش خوراکی اولئیک اسید حاوی اسانس دارچین بر ویژگی‌های کیفی میوه گوآوا (Psidium guajava L.). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (4) :477-494

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-389-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4660