[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 332
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 250 روز
..
:: جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 386-377 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره گیاهان اسپند، اسطوخودوس، رازیانه و دارچین بر برخی ویژگی‌های پس از برداشت گل رز شاخه بریدنی رقم سامورایی
آرزو منگلی پور رباط ، جلال غلام نژاد ، مصطفی شیرمردی ، مریم دهستانی ، الهه زمانی ، ناصر محمدی
دانشگاه اردکان
چکیده:   (301 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر عصاره های اسپند، اسطوخودوس، رازیانه و دارچین بر ویژگی‌‌های پس از برداشت گل رز  رقم سامورایی انجام شد. برای این منظور، از غلظت‌های گوناگون عصاره‌های گیاهی یاد شده به همراه پاتوژن قارچی Botrytis cinerea و کلرید کلسیم استفاده شد. یافته‌‌ها نشان داد که دارچین و اسپند با غلظت 2000 پی‌‌پی‌‌ام، بیشترین عمر گلجایی و کمترین تغییرات را در وزن گل از خود نشان دادند، در حالی که آب مقطر بیشترین تغییرات را در قطر گل نشان داد. علاوه بر این، اسپند، در غلظت 2000 پی‌‌پی‌‌ام، بالاترین محتوای نسبی آب برگ را به‌‌همراه داشت، در حالی که دارچین، در همان غلظت، بالاترین محتوای نسبی آب گلبرگ را نشان داد. شایان ذکر است که تیمار شاهد و رازیانه با غلظت‌‌های 500 و 1000 پی‌‌پی‌‌ام کمترین عمر گلدهی را به‌‌همراه داشت. بر اساس این نتایج، می‌‌توان استنباط کرد که تیمار دارچین و اسپند به‌‌عنوان ترکیبات طبیعی برای افزایش عمر گل رز بریده شده رقم سامورایی  نویدبخش است.
 
واژه‌های کلیدی: کلرید کلسیم، Botrytis cinerea، عمر گلجایی، رز، عصاره گیاهی
متن کامل [PDF 574 kb]   (96 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان زینتی
دریافت: 1400/2/31 | پذیرش: 1402/3/7 | انتشار: 1402/11/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mangolipour Robat A, Gholamnezhad J, Shirmardi M, Dehestani M, Zamani E, Mohammadi N. Effect of Harmel, Lavender, Fennel and Cinnamon Extracts on Some Postharvest characteristics of Cut Flower of "Samurai” Rose. IJHST 2023; 24 (3) :377-386
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-549-fa.html

منگلی پور رباط آرزو، غلام نژاد جلال، شیرمردی مصطفی، دهستانی مریم، زمانی الهه، محمدی ناصر. تأثیر عصاره گیاهان اسپند، اسطوخودوس، رازیانه و دارچین بر برخی ویژگی‌های پس از برداشت گل رز شاخه بریدنی رقم سامورایی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (3) :377-386

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-549-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4657