مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر عصاره های اسپند، اسطوخودوس، رازیانه و دارچین بر ویژگیهای پس از برداشت گل رز رقم سامورایی انجام شد. برای این منظور، از غلظتهای گوناگون عصارههای گیاهی یاد شده به همراه پاتوژن قارچی Botrytiscinerea و کلرید کلسیم استفاده شد. یافتهها نشان داد که دارچین و اسپند با غلظت 2000 پیپیام، بیشترین عمر گلجایی و کمترین تغییرات را در وزن گل از خود نشان دادند، در حالی که آب مقطر بیشترین تغییرات را در قطر گل نشان داد. علاوه بر این، اسپند، در غلظت 2000 پیپیام، بالاترین محتوای نسبی آب برگ را بههمراه داشت، در حالی که دارچین، در همان غلظت، بالاترین محتوای نسبی آب گلبرگ را نشان داد. شایان ذکر است که تیمار شاهد و رازیانه با غلظتهای 500 و 1000 پیپیام کمترین عمر گلدهی را بههمراه داشت. بر اساس این نتایج، میتوان استنباط کرد که تیمار دارچین و اسپند بهعنوان ترکیبات طبیعی برای افزایش عمر گل رز بریده شده رقم سامورایی نویدبخش است.
Mangolipour Robat A, Gholamnezhad J, Shirmardi M, Dehestani M, Zamani E, Mohammadi N. Effect of Harmel, Lavender, Fennel and Cinnamon Extracts on Some Postharvest characteristics of Cut Flower of "Samurai” Rose. IJHST 2023; 24 (3) :377-386 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-549-fa.html
منگلی پور رباط آرزو، غلام نژاد جلال، شیرمردی مصطفی، دهستانی مریم، زمانی الهه، محمدی ناصر. تأثیر عصاره گیاهان اسپند، اسطوخودوس، رازیانه و دارچین بر برخی ویژگیهای پس از برداشت گل رز شاخه بریدنی رقم سامورایی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (3) :377-386