[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 332
نرخ پذیرش: 66
نرخ رد: 34
میانگین داوری: 265 روز
میانگین انتشار: 250 روز
..
:: جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 344-333 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر نانو ذرات دی اکسید سیلیسیم (SiO2) بر ویژگی‌های فتوسنتزی و فلورسانس کلروفیل پنج رقم زیتون در شرایط تنش شوری
آمنه قربانی ، حسن ساری‌خانی ، علی اصغر زینانلو
دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (346 مشاهده)
پارامترهای فلورسانس و محتوای کلروفیل از مهمترین فاکتورها برای تعیین ظرفیت فتوسنتزی در طول زندگی گیاهان می‌باشد. در این پژوهش اثر نانو ذرات دی‌اکسید سیلسیم بر ویژگی‌های محتوای نسبی آب برگ، پایداری غشای یاخته‌ای، رنگدانه‌‌های فتوسنتزی و کارکرد فتوسیستم II در شرایط تنش شوری کلرید سدیم در پنج رقم زیتون به صورت گلدانی مورد بررسی قرار گرفت. دو رقم زیتون (کرونیکی و کنسروالیا بهترتیب به‌عنوان شاهد مقاوم و حساس به شوری) و سه نژادگان‌ (دیره، کلاه فرج و شیراز) در مرحله رویشی در دو سطح شوری (صفر و 150 میلی‌مولار) کلرید سدیم و سه سطح نانوذرات دی اکسید سیلیسیم (صفر، 1 و 2 میلی‌مولار) بررسی شدند. نتایج نشان داد که در تمامی ارقام مورد بررسی، در تیمار شوری کلرید سدیم، پایداری غشا و محتوای نسبی آب برگ کاهش یافت. در مقابل استفاده از نانو ذرات دی اکسید سیلسیم سبب افزایش محتوای نسبی آب برگ، پایداری غشای یاخته‌ای و مقدار رنگدانه‌‌های فتوسنتزی در هر دو شرایط شاهد و تنش شوری گردید. نژادگان‌ شیراز به دلیل برتری در بیشتر صفات مرتبط با تحمل به شوری در مقایسه با سایر رقم‌ها، تحمل بیشتری نسبت به شوری کلرید سدیم داشت. در مجموع می‌توان نتیجه گرفت که تنش شوری سبب کاهش محتوای رنگدانه‌‌های فتوسنتزی، محتوای نسبی آب برگ، پایداری غشای یاخته‌ای و همچنین عملکرد فتوسیستم II شد و نانو ذرات دی‌اکسید سیلسیم سبب بهبود این صفات گردید. به‌نظر می‌رسد کاربرد دی‌اکسید سیلسیم در غلظت 2 میلی‌مولار سبب کاهش اثرات مخرب تنش شوری کلرید سدیم در ارقام مورد مطالعه زیتون می‌شود.
واژه‌های کلیدی: زیتون، کلروفیل، تنش شوری، نانوذرات سیلیس، شاخص‌های فلورسانس کلروفیل.
متن کامل [PDF 570 kb]   (108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1401/9/4 | پذیرش: 1402/3/16 | انتشار: 1402/10/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani A, Sarikhani H, Ali Asghar A A. The effect of silicon dioxide nanoparticles (SiO2) on chlorophyll content and chlorophyll fluorescence of five olive cultivars under salinity stress. IJHST 2023; 24 (3) :333-344
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-643-fa.html

قربانی آمنه، ساری‌خانی حسن، زینانلو علی اصغر. اثر نانو ذرات دی اکسید سیلیسیم (SiO2) بر ویژگی‌های فتوسنتزی و فلورسانس کلروفیل پنج رقم زیتون در شرایط تنش شوری. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1402; 24 (3) :333-344

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-643-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 24، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4657