[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 359
نرخ پذیرش: 66.7
نرخ رد: 33.3
میانگین داوری: 276 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 26، شماره 1 - ( بهار 1404 ) ::
جلد 26 شماره 1 صفحات 46-35 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نقش سیلیسیم و سلنیوم روی عملکرد و صفات مرتبط با آن در میوه به رقم اصفهان
سکینه محمودی ، زهرا پاک کیش ، سهیلا محمدرشاخاتی
دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده:   (33 مشاهده)
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر کاربرد سیلیسیم و سلنیوم بر شاخص‌های رشدی، عملکرد و کیفیت میوه درختان به (Cydonia oblonga Mill.)  رقم اصفهان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: سلنیوم در غلظت‌های نیم و یک میلی‌گرم بر لیتر و سیلیسیم در غلظت‌های یک و دو میلی‌مولار بودند که در دو مرحله ۳۰ و ۴۵ روز پس از تمام گل ، (مطابق با پنج و ۲۰ اردیبهشت‌ماه) به روش محلول‏پاشی اعمال گردیدند. ویژگی‌های مورد ارزیابی شامل سطح برگ، شاخص کلروفیل، عملکرد کمی و کیفی میوه، وزن میوه، مواد جامد محلول، اسیدیته، اسیدهای آلی و همچنین  فنل کل، ویتامین C، آنتوسیانین‌ها و کاروتنوئیدها بودند. نتایج تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که تیمار ترکیبی سلنیوم یک میلی‌گرم بر لیتر و سیلیسیم دو میلی‌مولار در مرحله کاربرد ۴۵ روز پس از گلدهی، به‌طور معنی‌داری ( (p≤0.5 موجب افزایش وزن میوه، عملکرد درختان، شاخص کلروفیل، محتوای ترکیبات فنولی، ویتامین C، آنتوسیانین‌ها و کاروتنوئیدها گردید. همچنین، این تیمار منجر به بهبود مواد جامد محلول و کاهش محسوس اسیدیته میوه شد. در مجموع، یافته‌های این مطالعه مؤید کارایی بهینه کاربرد توأم سیلیسیم و سلنیوم به‌ویژه در غلظت‌های ذکرشده در افزایش کمّی و کیفی محصول به رقم اصفهان است، که می‌تواند به عنوان یک راهکار مدیریتی در باغات مورد توجه قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: سلنیوم، سیلیسیم، عملکرد، کاروتنویید، ویتامین ث
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: میوه کاری(میوه های ریز، معندله و سردسیری، نیمه گرمسیری، میوه‌های خشک)
دریافت: 1402/6/29 | پذیرش: 1404/5/28 | انتشار: 1404/7/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mahmodi S, pakkish Z, mohammadrezakhani S. Investigating the Role of Silicon and Selenium on Yield and Related Traits in Quince Tree of Isfahan Variety. IJHST 2025; 26 (1) :35-46
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-682-fa.html

محمودی سکینه، پاک کیش زهرا، محمدرشاخاتی سهیلا. بررسی نقش سیلیسیم و سلنیوم روی عملکرد و صفات مرتبط با آن در میوه به رقم اصفهان. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1404; 26 (1) :35-46

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-682-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 26، شماره 1 - ( بهار 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4718