محلولپاشی غلظتهای مختلف سالیسیلیک اسید بر سیستم آنتیاکسیدانی و کیفیت پس از برداشت میوه کیوی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، غلظتهای صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 5/1 میلیمولار سالیسیلیک اسید در دو مرحله (125 و 145 روز پس از گلدهی) روی میوهها محلولپاشی شد. میوهها در زمان بلوغ تجاری برداشت و بهمدت 14 هفته در دمای 1±5/1 درجه سلسیوس انبار شدند. ویژگیهای مختلف میوه در زمانهای صفر (قبل از شروع انبارمانی)، 11 و 14 هفته پس از برداشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. سالیسیلیک اسید سبب کاهش از دستدهی وزن و تأخیر در پراکسیداسیون لیپیدهای غشا شد. بیشترین مقدار سفتی بافت میوه مربوط به تیمار 5/1 میلیمولار و کمترین مقدار آن مربوط به تیمار شاهد بود. افزون بر این، میوههای تیمار شده بهطور معنیداری مقدار کلروفیل کل، شاخص *L و *b بیشتر و مقدار شاخص *a، pH و مادههای جامد محلول کل کمتری در مقایسه با شاهد داشتند. تیمار سالیسیلیک اسید سبب کاهش فعالیت میکروبی میوهها در طی انبارمانی شد. همچنین، بیشترین مقدار فنول کل و آسکوربیکاسید مربوط به تیمار 5/0 میلیمولار و بیشترین مقدار ظرفیت آنتیاکسیدانی مربوط به تیمار 1 میلیمولار بود که از این راه سالیسیلیک اسید موجب بهبود ترکیبهای آنتیاکسیدانی میوه کیوی شد.
Pirzad F, Mirdehghan S H. Effect of Preharvest Spray Salicylic Acid on Antioxidant Compond and Maintaining Postharvest Quality of Kiwifruit (Actinidia deliciosa cv. Hayward). IJHST 2019; 20 (4) :399-410 URL: http://journal-irshs.ir/article-1-374-fa.html
پیرزاد فرهاد، میردهقان سید حسین. تأثیر محلولپاشی پیش از برداشت سالیسیلیک اسید بر مقدار ترکیبهای آنتیاکسیدانی و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه کیوی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (4) :399-410