[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 350
نرخ پذیرش: 66.6
نرخ رد: 33.4
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 256 روز
..
:: جلد 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 410-399 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر محلول‌پاشی پیش از برداشت سالیسیلیک اسید بر مقدار ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه کیوی
فرهاد پیرزاد ، سید حسین میردهقان
دانشگاه رفسنجان
چکیده:   (2459 مشاهده)
محلول‌پاشی غلظت‌های مختلف سالیسیلیک اسید بر سیستم آنتی‌اکسیدانی و کیفیت پس از برداشت میوه کیوی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور،  غلظت‌های صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 5/1 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید در دو مرحله (125 و 145 روز پس از گلدهی) روی میوه‌ها محلول‌پاشی شد. میوه‌ها در زمان بلوغ تجاری برداشت و به‌مدت 14 هفته در دمای 1±5/1 درجه سلسیوس انبار شدند. ویژگی‌های مختلف میوه در زمان‌های صفر (قبل از شروع انبارمانی)، 11 و 14 هفته پس از برداشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. سالیسیلیک اسید سبب کاهش از دست‌دهی وزن و تأخیر در پراکسیداسیون لیپیدهای غشا شد. بیشترین مقدار سفتی بافت میوه مربوط به تیمار 5/1 میلی‌مولار و کمترین مقدار آن مربوط به تیمار شاهد بود. افزون بر این، میوه‌های تیمار شده به‌طور معنی‌داری مقدار کلروفیل کل، شاخص *L و *b بیشتر و مقدار شاخص *a، pH و ماده‌های جامد محلول کل کمتری در مقایسه با شاهد داشتند. تیمار سالیسیلیک اسید سبب کاهش فعالیت میکروبی میوه‌ها در طی انبارمانی شد. هم‌چنین، بیشترین مقدار فنول کل و آسکوربیک‌اسید مربوط به تیمار 5/0 میلی‌مولار و بیشترین مقدار ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به تیمار 1 میلی‌مولار  بود که از این راه سالیسیلیک اسید موجب بهبود ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی میوه کیوی شد.
 
واژه‌های کلیدی: انبارمانی، سفتی، فعالیت میکروبی، فنول‌ کل، کیوی فروت، مالون‌دی ‌آلدهید
متن کامل [PDF 307 kb]   (1053 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1398/3/24 | پذیرش: 1398/5/15 | انتشار: 1399/3/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pirzad F, Mirdehghan S H. Effect of Preharvest Spray Salicylic Acid on Antioxidant Compond and Maintaining Postharvest Quality of Kiwifruit (Actinidia deliciosa cv. Hayward). IJHST 2019; 20 (4) :399-410
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-374-fa.html

پیرزاد فرهاد، میردهقان سید حسین. تأثیر محلول‌پاشی پیش از برداشت سالیسیلیک اسید بر مقدار ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و حفظ کیفیت پس از برداشت میوه کیوی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1398; 20 (4) :399-410

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-374-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710