اثر محلولپاشی قبل از برداشت کلراید کلسیم بر حفظ ترکیبهای زیستفعال و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوه سه رقم مرکبات طی انبارداری
|
جواد فتاحی مقدم ، ابوذر هاشم پور |
بخش فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران |
|
چکیده: (1863 مشاهده) |
حفظ ارزش غذایی و ترکیبهای زیستفعال میوهها در دوره انبارداری از اهمیت بالایی برخوردار است. در این پژوهش، اثر محلولپاشی کلراید کلسیم (صفر، 1، 2 و 4%) طی سه مرحله (120، 140 و 160 روز پس از تمام گل) روی کیفیت میوه رقمهای مرکبات شامل پرتقالهای تامسون و مورو ((Citrus sinensis cvs Thomson and Moro و نارنگی پیج (C. reticulata cv. Page) بررسی شد. میوهها پس از برداشت در دمای 5 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85% بهمدت 60 روز نگهداری شدند. برخی شاخصهای زیستشیمیایی گوشت و پوست در روزهای صفر، 30 و 60 انبارداری اندازهگیری شد. نتیجهها نشان داد که مقدار اسکوربیکاسید، فلاونوئید کل، فنولکل و ظرفیت آنتیاکسیدانی در بافت گوشت و پوست میوههای محلولپاشی شده طی انبارداری بهطور معنیداری بالاتر از شاهد بود. افزون بر این، در بافت گوشت میوههای محلولپاشی شده با کلراید کلسیم (بهویژه تیمارهای 2 و 4%) مقدار نارینجین (در تامسون)، هسپریدین (در تامسون و پیج)، نئوهسپریدین و کوئرستین (در تامسون و مورو) در پایان انبارداری بالاتر از شاهد بود. بر اساس یافتههای این پژوهش میتوان پیشنهاد کرد که محلولپاشی میوههای مرکبات با 4% کلراید کلسیم میتواند راهکار مفیدی برای حفظ یا افزایش ترکیبهای زیستفعال و ظرفیت آنتیاکسیدانی رقمهای نامبرده طی انبارداری باشد. |
|
واژههای کلیدی: ترکیبهای فلاونوئیدی، پس از برداشت، نارینجین، نئوهسپریدین، هسپریدین |
|
متن کامل [PDF 227 kb]
(825 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی پس از برداشت دریافت: 1396/2/31 | پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1398/4/1
|
|
|
|