[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
1680-7154
..
ناشر
انجمن علوم باغبانی
..
پیوندهای مفید

انجمن علوم باغبانی ایران
..
آمارهای نشریه
مقالات منتشر شده: 367
نرخ پذیرش: 66.7
نرخ رد: 33.3
میانگین داوری: 274 روز
میانگین انتشار: 253 روز
..
:: جلد 26، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) ::
جلد 26 شماره 2 صفحات 184-165 برگشت به فهرست نسخه ها
تیمار اسید سالیسیلیک به‌عنوان راهبردی کارآمد برای رویارویی با چالش‌های کیفی پس از برداشت لیموی آب
پدرام عصار ، لیلا تقی پور
دانشگاه جهرم
چکیده:   (8 مشاهده)
میوه سبز بالغ لیموی آب به‌دلیل ارزش تغذیه‌ای و دارویی، جایگاه ویژه‌‌ای در سطح بین‌‌المللی دارد. با این وجود، وقوع سریع فرآیندهای مرتبط با پیری مانند کاهش وزن و تغییر رنگ پوست، از مهم‌ترین چالش‌های کیفی پس از برداشت این محصول و نیازمند توجه جدی است. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی تاثیرپذیری شاخص‌های کیفی میوه در پاسخ به تیمار پس از برداشت اسید سالیسیلیک بود. میوه‌‌ها به‌‌مدت پنج دقیقه در محلول‌‌های اسید سالیسیلیک (5/1، 3، و 5/4 میلی‌مولار) یا آب مقطر (شاهد) غوطه‌‌ور و سپس به‌مدت 30 روز در دمای هشت درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5 ± 80 درصد نگهداری شدند. ارزیابی‌‌ها هر ۱۰ روز یکبار انجام شد. تیمار میوه‌ها، به‌ویژه در غلظت ۳ میلی‌مولار، باعث کاهش معنی‌‌دار افت وزن و نشت الکترولیت پوست میوه در طول دوره انبارمانی شد. تیمار با غلظت‌های ۳ و 5/4 میلی‌مولار با پایداری بیشتر در میزان مواد جامد محلول کل و بهبود قابل توجه در شاخص طعم نهایی آب میوه همراه بود. افزون‌‌برآن، بیش‌‌ترین میزان اسید آسکوربیک، اسید قابل تیتر، ترکیبات فنولی کل و فعالیت پاداکسنده آب میوه، به‌‌همراه بیش‌‌ترین میزان کلروفیل و کمترین مقدار کاروتنوئید پوست، و نیز بالاترین امتیاز در ارزیابی حسی از منظر پذیرش کلی مصرف‌کننده مربوط به میوه‌های زیر تیمار ۳ میلی‌مولار اسید سالیسیلیک بود. بنابراین، تیمار ۳ میلی‌مولار اسید سالیسیلیک می‌تواند راهکاری ایمن و دوستدار محیط زیست برای حفظ کیفیت و ویژگی‌های تغذیه‌ای و بازارپسندی مطلوب میوه لیموی آب باشد.
واژه‌های کلیدی: ارزیابی حسی، انبارمانی، حفظ رنگ پوست، کاهش وزن، میوه مرکبات
متن کامل [DOCX 465 kb]   (2 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت
دریافت: 1404/4/31 | پذیرش: 1404/6/22 | انتشار: 1404/9/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Assar P, Taghipour L. Salicylic Acid Treatment as an Effective Approach to Address Postharvest Quality Challenges in Mexican Lime (Citrus aurantifolia Swingle cv.(. IJHST 2025; 26 (2) :165-184
URL: http://journal-irshs.ir/article-1-728-fa.html

عصار پدرام، تقی پور لیلا. تیمار اسید سالیسیلیک به‌عنوان راهبردی کارآمد برای رویارویی با چالش‌های کیفی پس از برداشت لیموی آب. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1404; 26 (2) :165-184

URL: http://journal-irshs.ir/article-1-728-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 26، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم و فنون باغبانی ایران Iranian Journal of Horticultural Science and Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4732